Gemeente Amstelveen

Gemeente pleit voor meer aandacht voor cultureel erfgoed

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen wil meer aandacht besteden aan het cultureel erfgoed. Daarom is er morgen een bijeenkomst van verschillende organisaties, die zich hier voor inzetten.

Verschillende organisaties die zich in Amstelveen inzetten voor erfgoed en historisch besef zijn door de gemeente uitgenodigd om bij elkaar te komen. De organisaties zullen tijdens de bijeenkomst met elkaar in gesprek gaan over het versterken van het huidige aanbod. Het doel is om het belang van het lokale culturele erfgoed nog beter op de kaart te zetten.

Stiefkind

“We zijn ontzettend trots op alle organisaties die zich inzetten voor de Amstelveense geschiedenis”, zegt wethouder Welstand en Monumenten Herbert Raat in een persbericht van de gemeente Amstelveen. “Er is al veel aandacht voor onze historie, maar we willen als college van B en W breed kijken naar het aanbod. En hoe we de samenwerking tussen de organisaties kunnen versterken. Historie is bij de gemeente altijd een stiefkind geweest. We hopen het nu, samen met onze partners, de aandacht te geven die het verdient. Bewaren en vastleggen van onze Amstelveense geschiedenis is van groot belang voor deze generatie en die van onze kinderen en kleinkinderen.”

Het Amstelveense college van B en W geeft in het nieuwe coalitieakkoord aan meer middelen beschikbaar te willen stellen voor een cultureel programma over de historie van Amstelveen. Hierbij kan gedacht worden aan de promotie van en kennisdeling over het lokale culturele erfgoed met een educatief programma. Maar ook het organiseren van bijeenkomsten met betrekking tot herdenken en ontmoeten. Deze middag met organisaties is een eerste stap in die richting.

Sjoel

Alle aanwezige zetten zich op enige wijze in voor de Amstelveense historie. Zoals de Vereniging Historisch Amstelveen en Amstelveen Oranje. Maar ook de ‘Sjoelgroep’ die zich bezig hield met het behoud van de voormalige sjoel aan Randwijcklaan 13. De bijeenkomst vindt morgen plaats bij Wijngaard De Amsteltuin.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.