Herbert Raat

Gemeenteraadsverkiezingen 2022: Herbert Raat kandidaat-lijsttrekker VVD

Amstelveen - Het bestuur van de VVD Amstelveen heeft Herbert Raat voorgedragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

Voor velen zal de kandidaatstelling voor de bekende Amstelveense wethouder - met inmiddels bijna twaalf jaar bestuurservaring - misschien geen verrassing zijn, maar de keuze voor Raat was  ‘zeker geen vanzelfsprekendheid’ zo blijkt uit navraag bij de wethouder zelf en de bestuursvoorzitter.

Goed nadenken

Raat laat weten zich bijzonder vereerd te voelen dat het bestuur van zijn partij opnieuw het vertrouwen in hem heeft uitgesproken met de kandidaatstelling. Hij geeft eerlijkheidshalve wel toe dat hij ' heel goed moest nadenken'  of hij de rol van lijsttrekker opnieuw op zich wilde nemen, met het vergezicht om ook nog eens vier jaar door te gaan als wethouder.

Hoewel zijn functie een flinke wissel trekt op zijn privéleven en hij er veel over praatte met zijn vrouw, kon hij niet anders concluderen dan dat hij nog bijzonder veel energie haalt uit Amstelveen en dat er anderzijds nog meer dan voldoende uitdagingen zijn. Doorslaggevend in zijn keuze was ook dat hij er dagelijks veel voor terugkrijgt van betrokken Amstelveners. ‘Het voelt nog steeds niet als een baantje, want anders was ik gestopt,’ zegt hij.

Proces

Herbert Raat kandidaat vvd 2022.jpg

Ook VVD-bestuursvoorzitter Claudio Mancinelli laat in een reactie weten dat de keuze om Raat als kandidaat-lijsttrekker te presenteren geen vooraf uitgemaakte zaak was. ‘We hebben een nauwkeurig proces gevolgd en veel afwegingen gemaakt. We hebben bijzonder veel werk gestoken in de werving en selectie van bestaande en nieuwe kandidaten,’ zegt Mancinelli, die in een persbericht van de partij verklapt de VVD voor 2022 met een diverse selectie aan nieuwe kandidaten en doorgewinterde fractieleden op de proppen komt.

De leden van de VVD zullen tijdens de Algemene Leden Vergadering op 1 november 2021 aanstaande een beslissing nemen over de kandidaatstelling van Raat. 'Tegelijkertijd kunnen de leden stemmen over de lijst met kandidaten op alfabetische volgorde (groslijst), over de lijstduwers en over het concept Verkiezingsprogramma.

'Op 23 november zal tijdens de laatste Algemene Leden Vergadering van dit jaar een definitieve kieslijst worden gepresenteerd waarmee de VVD Amstelveen de verkiezingen in gaat,' zegt Mancinelli.

Sterspeler met vleugels

De verwachting is natuurlijk dat Raat dan (opnieuw) op 1 staat. Het VVD-bestuur noemt Raat 'een nog altijd fitte sterspeler' in het VVD-team, die de aanvoerdersband nog steeds meer dan waardig is. Raat geeft te kennen zich als een vis in het water te voelen bij het Amstelveense VVD-team, dat in zijn ogen uniek is, zelfs binnen de landelijke contouren van de partij.. Het is niet alleen het grote en actieve ledenbestand dat indruk maakt, maar ook de organisatiestructuur (de partij werk zelfs met Task Forces). Raat: ‘De VVD leeft echt in Amstelveen, alles is zo ontzettend goed geregeld en we hebben een grote  enthousiaste achterban. Je krijgt de vleugels mee,’ zegt Raat. 

Gemeenteraadsverkiezingen 2022 Amstelveen 

D66 Amstelveen maakte in juni bekend dat huidig wethouder Floor Gordon lijsttrekker is voor de democraten in 2022. Actief voor Amstelveen maakte in juli wereldkundig dat Michel Becker lijsttrekker voor die partij is. De gemeenteraadsverkiezingen staan gepland op 16 maart 2022. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 13:02

Energiebesparen: Amstelveen zet vol in op Klimaatweek

Amstelveen - Gemeente Amstelveen doet ook dit jaar doet mee aan de Nationale Klimaatweek, die loopt van 27 oktober tot en met 5 november 2021. Tijdens deze Klimaatweek attendeert gemeente Amstelveen inwoners extra op diverse duurzame  acties en helpt het inwoners op weg om energie te besparen.

112 22 okt. 2021 19:46

Brandweer blust keukenbrand aan Kringloop

Amstelveen - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt naar Kringloop in de wijk Groenelaan naar aanleiding van een keukenbrand in een bungalow.