Gemiddelde WOZ-waarde Amstelveense woningen stijgt opnieuw naar recordhoogte

Amstelveen – De gemiddelde WOZ-waarde van woningen in Amstelveen is opnieuw naar recordhoogte gestegen.

Op 1 januari 2022 bedroeg de gemiddelde WOZ-waarde van een Amstelveense woning 470.000 euro. Dat is 155.000 euro meer dan het landelijke gemiddelde van 315.000 euro. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Stijging zet door, maar minder scherp

Een jaar eerder (2021) bedroeg de gemiddelde WOZ-waarde in Amstelveen nog 442.000 euro, daar is nu weer 6,3 procent bijgekomen. Die stijging is overigens wel lager dan de landelijk gemiddelde stijging van 8,6 procent, maar niet eerder was de gemiddelde WOZ-waarde zo hoog in Amstelveen. De afgelopen jaren zette de Amstelveense stijging onverminderd door. In 2018 bedroeg het gemiddelde bijvoorbeeld nog 342.000 euro.

WOZ-waarde Aalsmeer, Uithoorn, Ouder-Amstel

In omliggende (buur-)gemeenten was een scherpere stijging van de WOZ-waarden waar te nemen dan in Amstelveen. In buurgemeente Aalsmeer steeg deze met 11,5 procent. De gemiddelde WOZ-waarde in het bloemendorp bedraagt nu 427.000 euro. Ook in Uithoorn steeg de WOZ-waarde relatief meer dan in Amstelveen, namelijk met 8,7 procent (naar 363.000 euro).

Met datzelfde percentage (8,7 procent) steeg de gemiddelde WOZ-waarde in Ouder-Amstel. Daar is de gemiddelde WOZ-waarde nog hoger dan in Amstelveen, namelijk boven het half miljoen (507.000 euro).


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.