De A9 in Amstelveen
112

Getuigen gezocht: zwarte auto veroorzaakt opzettelijke aanrijding A9

Amstelveen - De politie is op zoek naar een bestuurder van een zwarte auto die zondagavond 27 mei 2018 even na 20.00 uur op de A9 ter hoogte van Amstelveen vermoedelijk met opzet een aanrijding veroorzaakte.

De veroorzaker van deze aanrijding reed door en liet een 29-jarige automobiliste geschrokken achter. De politie zoekt getuigen en spreekt van een poging tot zware mishandeling.

Zwarte auto rijdt tegen zwarte auto

Het slachtoffer was de bestuurster van een zwarte Mercedes CLA, waarvan het kenteken begon met de letters SF, gevolgd door drie cijfers en eindigt op een S. Ze reed om 20.08 uur ter hoogte van het tankstation bij Amstelveen in de richting Utrecht. Zij wisselde van de middelste rijstrook naar de linker rijstrook en gaf daarbij richting aan. Zij reed ongeveer - de toegestane snelheid van - 100 km/uur en zag dat er plotseling een zwarte auto haar vermoedelijk met hoge snelheid van achteren naderde.

Handgebaren

Zij had deze auto niet zien aankomen toen zij van rijstrook verwisselde. De bestuurder van deze zwarte auto reed vervolgens zeer dicht op haar en wel zodanig dat zij het kenteken van deze auto niet kon zien. Als de bestuurster na het inhalen van een aantal voertuigen naar rechts gaat en op de middelste rijstrook gaat rijden, komt de bestuurder van de zwarte auto naast haar rijden. Hij maakt drukke handgebaren, kennelijk omdat hij boos is. Vervolgens stuurt de man zijn auto naar rechts en botst, vermoedelijk opzettelijk, tegen de zwarte Mercedes, die op de middelste rijstrook reed en niet verder naar rechts kon vanwege een andere auto die daar reed.

Schade en signalement

Na de aanrijding rijdt de onbekende zwarte auto met hoge snelheid weg en brengt de vrouw haar Mercedes op de vluchtstrook tot stilstand en belt geschrokken de politie. Haar twee maanden nieuwe auto heeft schade opgelopen aan de linker bumper, linker koplamp en velg. Het signalement van de bestuurder van de auto die is doorgereden is een blanke man, ongeveer 30 jaar oud, gemillimeterd lichtgekleurd of blond haar. Hij reed in een zwarte auto, vermoedelijk Citroën, waarvan het kenteken begon met 17 of 27. Het is mogelijk dat het ook een ander merk is geweest.

Getuigenoproep

Was u getuige van dit voorval of heeft u meer informatie neem dan ook contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Via het tipformulier van de politie kan men ook beeldmateriaal, bijvoorbeeld van dashcams, ter beschikking stellen ten behoeve van dit onderzoek.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.