Gemeente Amstelveen

Gezondheidscentrum Marne in Amstelveen rookvrij

Amstelveen – Er mag niet gerookt worden in Gezondheidscentrum Marne in Amstelveen. In verband hiermee heeft wethouder Marijn van Ballegooijen samen met een aantal professionals van het centrum een speciaal bord onthuld.

Een rookvrij Amstelveen is ook een ambitie in het nieuwe coalitieakkoord. “Meer Nederlanders sterven aan de gevolgen van roken dan aan de gevolgen van drank- en drugsgebruik, misdaad en verkeer bij elkaar”, zegt Van Ballegooijen in een persbericht van de gemeente Amstelveen. “20.000 mensen sterven jaarlijks in Nederland door roken en enkele duizenden door meeroken. De helft van de mensen die begint met roken overlijdt aan de gevolgen ervan.”

Ziektes

Ook in Amstelveen wordt er nog volop gerookt. “Honderden Amstelveense jongeren en meer dan 10.000 Amstelveense volwassenen roken”, zegt Van Ballegooijen. “De helft van de rokende Amstelveners kan komen te overlijden aan de gevolgen van roken. De maatschappelijke kosten als gevolg van roken, denk aan uitval en gezondheidszorg maar ook aan afval in openbare ruimten, zijn groot. Als we ernstige en veel voorkomende ziektes zoals hart- en vaatziekten en kanker willen terugdringen, vraagt dat een stevige aanpak om het aantal rokers terug te dringen.”

Van Ballegooijen roept Amstelveners op om hun steentje bij te dragen aan een rookvrije generatie.  “Onze aanpak vraagt inzet van gemeente, inwoners, bedrijven en andere organisaties. ‘Samen op weg naar een rookvrije generatie’ is de boodschap die we gezamenlijk in heel Amstelveen willen uitdragen. Vandaar dat wij in 2018 iedereen willen vragen mee te denken over de wijze waarop wij een rookvrije generatie kunnen bevorderen.”

Informatieavond

Op 20 september 2018 om 19.30 uur is er in Gezondheidscentrum Marne een informatieavond voor de wijk over stoppen met roken. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.