Advertorial Zakelijk

Goede mondhygiëne de basis voor een gezond gebit

Amstelveen - ‘Voorkomen is beter dan genezen’ is het bekende spreekwoord en dat geldt zeker als het gaat om het behoud van een mooi en sterk gebit. Bij Keizer Karelpark Tandartsen besteden ze daarom extra veel zorg en aandacht aan een goede mondhygiëne.

Het geven van uitgebreide voorlichting over een goede mondhygiëne is hierbij een belangrijk onderdeel. Paro preventie assistente Amy de Jong houdt zich bij Keizer Karelpark Tandartsen onder andere bezig met het geven van deze voorlichting, en richt zich daarnaast op het reinigen en het verwijderen van tandplak en tandsteen om zo tandvleesaandoeningen en tandbederf te voorkomen.

Tandenstoker

En dat betekent volgens Amy niet alleen goed poetsen. ‘Veel mensen denken dat ze goed poetsen, maar in de praktijk blijkt vaak dat de reiniging beter kan. Zo is het belangrijk om naast twee poetsbeurten per dag je tanden dagelijks met een goede tandenstoker of ragertje schoon te maken. Zo voorkom je tandplak en de kans op gaatjes of tandvleesontsteking.’

Ook het eetpatroon is van invloed op de mondhygiëne. Amy: ‘Niet veel mensen weten dat de hele dag door kleine hoeveelheden voeding tot je nemen erg slecht is voor je tanden. Overal zit suiker in. Of het nu gaat om een snoepje of die gezonde appel. Het is veel beter om maximaal zeven eetmomenten per dag te plannen, waarbij je die appel of die glas limonade aan je maaltijd toevoegt.’

Het is er Amy alles aan gelegen haar patiënten te motiveren meer te letten op de hygiëne in hun mond. Met haar vrolijke benadering en gedegen kennis van zaken past ze perfect in het vakkundige team van Keizer Karelpark Tandartsen. Naast algemene tandheelkunde en mondhygiëne kan men bij Keizer Karelpark Tandartsen terecht voor esthetische tandheelkunde en implantologie. Extra aandacht is er voor angstpatiënten en kinderen.

Jonge kinderen

Een goede gebitsverzorging kan niet vroeg genoeg beginnen en jonge kinderen vanaf twee à drie jaar zijn dan ook van harte welkom met hun ouders mee te komen om in een gemoedelijke sfeer kennis te maken met de tandarts. De praktijk biedt een prettige, persoonlijke benadering, de tijd om uitleg te geven en een aangename sfeer. Een goede relatie opbouwen met cliënten is voor Keizer Karelpark Tandartsen erg belangrijk.

Tot slot wil de sympathieke Amy nog kwijt dat het gebruik van tandpasta mét ­fluoride toch echt is aan te bevelen. ‘Fluoride zet zich als het ware vast aan je glazuur en vormt zo een beschermlaagje over je tanden. Geen enkele stof biedt dezelfde bescherming. Fluoride is en blijft daarom onvervangbaar. En ­ fluoride geeft echt een boost aan je tanden.’

Keizer Karelpark Tandartsen
Lindepark 2A (Lindenlaan)
Telefoon 020 345 15 34
www.tandartskeizerkarelpark.nl

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:29

Bloemen bij Amstelveens ‘Hart van Medeleven’

Amstelveen - Het gemeentebestuur heeft vanmiddag samen met diverse inwoners bloemen gelegd bij het Amstelveense ‘Hart van Medeleven’, dat momenteel in de vijver van park De Stadstuinen ligt.

Wonen vandaag 10:36

Weerstand tegen nieuwe woontoren Groenelaan leidt tot aanpassing plan

Amstelveen – De ferme weerstand van buurtbewoners tegen een nieuwe geplande hoge woontoren op de plek van het tankstation op de hoek Sportlaan/Groenelaan (Newa) heeft ertoe geleid dat de projectontwikkelaar opnieuw naar de tekentafel gaat en buurtbewoners bij de planontwikkeling gaat betrekken.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Weer fietsen langs Beneluxbaan

Amstelveen - Het duurt niet heel lang meer voordat de fietsroute langs de Beneluxbaan weer volledig toegankelijk is voor fietsers. Diverse delen zijn inmiddels opengesteld en de gemeente verwacht dat vanaf half augustus volledig gebruik kan worden gemaakt van alle fietspaden die langs de Beneluxbaan in Amstelveen lopen.