Advertorial Zakelijk

Goede mondhygiëne de basis voor een gezond gebit

Amstelveen - ‘Voorkomen is beter dan genezen’ is het bekende spreekwoord en dat geldt zeker als het gaat om het behoud van een mooi en sterk gebit. Bij Keizer Karelpark Tandartsen besteden ze daarom extra veel zorg en aandacht aan een goede mondhygiëne.

Het geven van uitgebreide voorlichting over een goede mondhygiëne is hierbij een belangrijk onderdeel. Paro preventie assistente Amy de Jong houdt zich bij Keizer Karelpark Tandartsen onder andere bezig met het geven van deze voorlichting, en richt zich daarnaast op het reinigen en het verwijderen van tandplak en tandsteen om zo tandvleesaandoeningen en tandbederf te voorkomen.

Tandenstoker

En dat betekent volgens Amy niet alleen goed poetsen. ‘Veel mensen denken dat ze goed poetsen, maar in de praktijk blijkt vaak dat de reiniging beter kan. Zo is het belangrijk om naast twee poetsbeurten per dag je tanden dagelijks met een goede tandenstoker of ragertje schoon te maken. Zo voorkom je tandplak en de kans op gaatjes of tandvleesontsteking.’

Ook het eetpatroon is van invloed op de mondhygiëne. Amy: ‘Niet veel mensen weten dat de hele dag door kleine hoeveelheden voeding tot je nemen erg slecht is voor je tanden. Overal zit suiker in. Of het nu gaat om een snoepje of die gezonde appel. Het is veel beter om maximaal zeven eetmomenten per dag te plannen, waarbij je die appel of die glas limonade aan je maaltijd toevoegt.’

Het is er Amy alles aan gelegen haar patiënten te motiveren meer te letten op de hygiëne in hun mond. Met haar vrolijke benadering en gedegen kennis van zaken past ze perfect in het vakkundige team van Keizer Karelpark Tandartsen. Naast algemene tandheelkunde en mondhygiëne kan men bij Keizer Karelpark Tandartsen terecht voor esthetische tandheelkunde en implantologie. Extra aandacht is er voor angstpatiënten en kinderen.

Jonge kinderen

Een goede gebitsverzorging kan niet vroeg genoeg beginnen en jonge kinderen vanaf twee à drie jaar zijn dan ook van harte welkom met hun ouders mee te komen om in een gemoedelijke sfeer kennis te maken met de tandarts. De praktijk biedt een prettige, persoonlijke benadering, de tijd om uitleg te geven en een aangename sfeer. Een goede relatie opbouwen met cliënten is voor Keizer Karelpark Tandartsen erg belangrijk.

Tot slot wil de sympathieke Amy nog kwijt dat het gebruik van tandpasta mét ­fluoride toch echt is aan te bevelen. ‘Fluoride zet zich als het ware vast aan je glazuur en vormt zo een beschermlaagje over je tanden. Geen enkele stof biedt dezelfde bescherming. Fluoride is en blijft daarom onvervangbaar. En ­ fluoride geeft echt een boost aan je tanden.’

Keizer Karelpark Tandartsen
Lindepark 2A (Lindenlaan)
Telefoon 020 345 15 34
www.tandartskeizerkarelpark.nl

 


Meer nieuws

Sport vandaag 14:52

Back to the Future bij NTC Amstelveen

Amstelveen - Van zondag 30 juni tot en met zondag 6 juli vinden er in Amstelveen twee grote internationale tennistoernooien plaats. 

112 vandaag 13:58

Zoekactie in Ouderkerkerplas naar 14-jarige: slachtoffer gevonden

Ouderkerk aan de Amstel - Dinsdagmiddag rond 13.00 uur is er in de Oudekerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel een zoekactie op touw gezet. De politiehelikopter en brandweerduikers zochten vanaf de straat Aan de Wind het water af omdat er een 14-jarige jongen vermist zou zijn. Het slachtoffer is inmiddels gevonden en overgebracht naar het ziekenhuis.  

Rubriek: Onderweg op de A9 vandaag 10:54

27 juni: webinar over de werkzaamheden aan de A9

Amstelveen - Op donderdag 27 juni, van 20.00 uur tot 21.30 uur, wordt er een webinar georganiseerd (digitaal) over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. 

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

Bovenkerk verandert 13 juli tijdens Zomerfeest in olympisch dorp

Amstelveen - Zaterdag 13 juli van 14.00 tot 19.00 uur vindt in het Urbanuspark het jaarlijkse Zomerfeest in Bovenkerk plaats. Deze keer staat het feest in het teken van de Olympische Spelen. Voor één dag wordt Bovenkerk een heus olympisch dorp met o.a. leuke sportieve activiteiten voor jeugdige bezoekers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook dit jaar weer langskomen voor Heel Bovenkerk Bakt, de braderie, de barbecue, heerlijke hapjes en drankjes en diverse optredens.

Evenementen & Activiteiten gisteren 17:32

Amstelveen Culinair 2024: Een culinair feest aan de Poeloever

Amstelveen - De zomer is begonnen en dat betekent dat het bijna tijd is voor hét fijnproevers evenement van het jaar: Amstelveen Culinair. Op zaterdag 6 juli wordt de prachtige poeloever, met uitzicht over De Poel en het Amsterdamse Bos, omgetoverd tot een culinaire ontmoetingsplaats. Dit jaar is het extra speciaal omdat het terrein nog nooit eerder voor een evenement is gebruikt. Met het mooie weer kunnen bezoekers hier genieten van de zonsondergang over De Poel.

Algemeen gisteren 13:51

Nieuwe naam ontmoetingsruimte Kastanjeflat onthuld: Kastanjehof

Amstelveen - Met trots is de nieuwe naam van de ontmoetingsruimte in de Kastanjeflat bekend gemaakt: Kastanjehof. Het naambord werd feestelijk onthuld door wethouder Marijn van Ballegooijen, waarmee de vernieuwde ontmoetingsplek officieel in gebruik is genomen.