Pixabay

Gratis buitensportlessen voor Amstelveense jongeren: kickboxen, bootcamp en dansen

Amstelveen – Amstelveense jongeren kunnen in de voorjaarsvakantie een week lang gratis sportlessen volgen in de buitenlucht: bootcamp, kickboxen en dansen behoren tot de gratis lessen.

De activiteiten en lessen zijn een initiatief van AmstelveenSport en stichting Our Future in samenwerking met de gemeente. Jongeren kunnen les krijgen van kickboxer Mark Trijsburg of een MPC Bootcamp volgen van Mark Green. Ook Buenting verzorgt bootcamps en Dance Improvement geeft danslessen. 

Coronaproof in kleine groepjes

Alle activiteiten vinden buiten plaats in kleine groepjes en er zijn maatregelen getroffen om aan de regels te voldoen. De lessen duren elk drie kwartier zijn speciaal voor jongeren tussen de 12 en18 jaar. Het programma is te vinden op de website  www.ourfutureface.com waar ook ingeschreven kan worden voor de activiteiten.

Andere activiteiten

De deuren van SBO de Bloeiwijzer worden donderdag ook  speciaal geopend voor kinderen in de noodopvang. Zij krijgen die dag les van Robotwise, die dit belangeloos verzorgt. Ook Jongerenwerk van de gemeente zet zich in voor jongeren. Zij organiseren samen met kunstenaar Hans Breuker een schilderactiviteit op dinsdag en woensdag. 


Meer nieuws

Politiek vandaag 21:00

Amstelveen by night (42)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 42e dag dat de avondklok geldt, een foto van Molen De Dikkert op de hoek Molenweg/Amsterdamseweg.

Algemeen vandaag 15:54

Amstelveen & KPN sluiten deal: 35.000 huishoudens aan glasvezel

Amstelveen - Zo’n 35.000 huishoudens in Amstelveen krijgen de komende jaren een glasvezelaansluiting voor sneller internet. Wethouder Rob Ellermeijer en Willem Offerhaus van KPN ondertekenden daartoe vrijdag 5 maart 2021 een overeenkomst. 

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 15:40

Steeds meer kleur in Amstelveense bermen en gazons

Amstelveen - In diverse Amstelveense bermen en gazons komen de kleurrijke bloemen weer op nu het voorjaar dichterbij komt. Op diverse plaatsen in Amstelveen, zoals aan de Groen van Prinstererlaan en de Burgemeester Haspelslaan, zijn al volop bloemen te zien.

Algemeen vandaag 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit!

Amstelveen - Vanaf vandaag (5 maart 2021) wordt weer een nieuwe editie van AmstelveenZ Magazine verspreid in Amstelveen en omgeving. In nummer 56 blikken we onder andere terug op oude ingrijpende stadsplannen die uiteindelijk niet werden uitgevoerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 12:46

Honderden bewoners Bovenkerk in actie tegen nieuwe bussluis

Amstelveen – Het Actiecomité Veilig Bovenkerk vecht de voorgenomen komst van een bussluis  op de Legmeerdijk/Noorddammerlaan aan omdat het door de gemeente afgenomen draagvlakonderzoek belangrijke informatie miste. Het comite heeft vanmorgen honderden handtekeningen van bezorgde bewoners uit voornamelijk het midden van de wijk overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD).

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 11:44

Wachten op de bloesem

Amstelveen - Het is voorlopig nog even wachten op de bloesem in het Amstelveense Bloesempark in het Amsterdamse bos. Hoewel de 400 kersenbomen in het park behoorlijk in knop staan, is van een bloesemexplosie nog geen sprake.