Twitter, gemeente Amstelveen

Gratis lampje in plaats van boete voor fietsers zonder licht

Amstelveen - In plaats van een boete kregen fietsers die zonder goede verlichting over het Kazernepad in Amstelveen reden een gratis fietslampje.

Binnenkort staan er nieuwe fietsverlichtingscontroles gepland, waarbij wel boetes kunnen worden uitgedeeld, maar afgelopen woensdagavond kwamen fietsers er dus genadig af.

'Een publieksvriendelijke actie, met een serieuze boodschap', laat wethouder Verkeer Rob Ellermeijer (VVD) in een persbericht weten. De wethouder was, samen met de wijkagent, zelf aanwezig bij de actie, waarbij een tiental fietsers een boete ontliep en gatrakteerd werd op een lampje.

De wethouder noemt fietsers een kwetsbare groep in het verkeer. 'Daarom is het belangrijk om hier het hele jaar door aandacht voor te vragen en niet alleen in het najaar.' De wethouder roept ouders op erop te letten dat hun kinderen goed verlicht de weg op gaan. 'Kinderen zijn extra kwetsbaar. Naast goede verlichting kunnen ouders bijvoorbeeld reflectoren op de fiets van hun kinderen zetten, dat is simpel en effectief.'

De gemeente zegt zich te blijven inzetten op controles en voorlichting.

Niet iedereen was het met de uitdeelactie eens. Gonnie van Rietschoten van de politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) had liever gezien dat de fietsers een lampje hadden gekregen en een bekeuring.  


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 14:41

Afgelopen twee weken 4 Amstelveense Covid19-patiënten overleden

Amstelveen - De afgelopen twee weken zijn vier Amstelveense Covid19-patiënten overleden. Dat meldt het RIVM in een nieuwe weekupdate, over de periode 14 tot en met 27 oktober. Er werden in de genoemde periode in Amstelveen vijf ziekenhuisopnames en 701 besmettingen gemeld.

Algemeen gisteren 10:20

Amstelveen zoekt energiecoaches

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is op zoek naar 5 tot 10 enthousiaste vrijwillige energiecoaches. Een energiecoach is een deskundige, door het Regionaal Energieloket opgeleide, vrijwilliger die huiseigenaren en huurders in Amstelveen tips geeft over energiebesparing in een een-op-een gesprek online of aan huis.

Advertorial Gezondheid & welzijn 26 okt. 2020 17:05

Zorg en Zekerheid, jouw regionale zorgverzekeraar

Binnenkort mag je overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar. Woon je in de regio Amstelveen? Kies dan voor Zorg en Zekerheid, jouw regionale zorgverzekeraar.