GroenLinks

GroenLinks hekelt afstelling verkeerslichten voor fietsers Keizer Karelweg

Amstelveen - Het steekt GroenLinks Amstelveen dat twee verkeerslichten voor fietsers aan de Keizer Karelweg ter hoogte van het Stadshart niet goed op elkaar zijn afgesteld. De partij wil dat de kwestie wordt opgelost.

Fietsers die naar het Stadshart willen gaan, moeten sinds februari omrijden via de Keizer Karelweg. Deze route wordt logischerwijze drukker. GroenLinks stelt dat de twee stoplichten die onderaan de snelweg staan,  niet op elkaar zijn afgesteld. Dat wekt verbazing en steekt bij de partij, des te meer nu veel meer fietsers van deze route gebruik moeten maken. 

Niet logisch

Uit eigen ervaring weet Simon Lutz, burgerraadslid van GroenLinks dat het soms bij het eerste verkeerslicht groen wordt, waarna hij vervolgens bij het tweede nog 15 seconden moet wachten voordat die ook groen wordt. ‘Dit is vanuit het oogpunt van doorstroming niet logisch, het zorgt voor mogelijke opstopping van fietsers. Daarbij komt dat hierdoor vele fietsers de neiging krijgen om door rood te rijden met alle gevolgen van dien.’

Gefixt in een ochtendje

Daarom roept Lutz samen met Gert Jan Slump het College op om er via de beheerders van de verkeerslichten voor te zorgen dat de beide stoplichten op elkaar worden afgesteld. ‘Het gelijkschakelen van de stoplichten lijkt ons een kwestie van programmeren’, aldus Gert Jan Slump. ‘Dat zou je toch in een ochtend moeten kunnen fixen.’

foto fiets Simon.jpg
Simon Lutz bij het afgesloten fietspad waardoor fietsers om moeten rijden.

Fietsers moeten sowieso in het algemeen meer voorrang krijgen vinden beiden. ‘Als je de duurzaamheidsdoelen wilt halen, moet je alles op alles zetten om het voor de fietsers makkelijker te maken en niet moeilijker’, aldus Simon Lutz.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:17

Pluktuin Zorgvlied geopend

Amstelveen - Afgelopen week is op gedenkpark Zorgvlied een bijzondere tuin geopend: een natuurlijke bloemenpluktuin. Burgemeester Tjapko Poppens was hierbij aanwezig. Naasten die op Zorgvlied een graf van dierbare bezoeken, kunnen in de pluktuin een paar bloemen plukken en bij het graf neerleggen.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 12:20

Bloesempark Amsterdamse bos in bloei

Amstelveen - De bloeiperiode van het Bloesempark in het Amsterdamse bos is officieel aangebroken.