GroenLinks

GroenLinks hekelt afstelling verkeerslichten voor fietsers Keizer Karelweg

Amstelveen - Het steekt GroenLinks Amstelveen dat twee verkeerslichten voor fietsers aan de Keizer Karelweg ter hoogte van het Stadshart niet goed op elkaar zijn afgesteld. De partij wil dat de kwestie wordt opgelost.

Fietsers die naar het Stadshart willen gaan, moeten sinds februari omrijden via de Keizer Karelweg. Deze route wordt logischerwijze drukker. GroenLinks stelt dat de twee stoplichten die onderaan de snelweg staan,  niet op elkaar zijn afgesteld. Dat wekt verbazing en steekt bij de partij, des te meer nu veel meer fietsers van deze route gebruik moeten maken. 

Niet logisch

Uit eigen ervaring weet Simon Lutz, burgerraadslid van GroenLinks dat het soms bij het eerste verkeerslicht groen wordt, waarna hij vervolgens bij het tweede nog 15 seconden moet wachten voordat die ook groen wordt. ‘Dit is vanuit het oogpunt van doorstroming niet logisch, het zorgt voor mogelijke opstopping van fietsers. Daarbij komt dat hierdoor vele fietsers de neiging krijgen om door rood te rijden met alle gevolgen van dien.’

Gefixt in een ochtendje

Daarom roept Lutz samen met Gert Jan Slump het College op om er via de beheerders van de verkeerslichten voor te zorgen dat de beide stoplichten op elkaar worden afgesteld. ‘Het gelijkschakelen van de stoplichten lijkt ons een kwestie van programmeren’, aldus Gert Jan Slump. ‘Dat zou je toch in een ochtend moeten kunnen fixen.’

foto fiets Simon.jpg
Simon Lutz bij het afgesloten fietspad waardoor fietsers om moeten rijden.

Fietsers moeten sowieso in het algemeen meer voorrang krijgen vinden beiden. ‘Als je de duurzaamheidsdoelen wilt halen, moet je alles op alles zetten om het voor de fietsers makkelijker te maken en niet moeilijker’, aldus Simon Lutz.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur gisteren 15:32

Amstelveen Triënnale 2024: Amstelveense kunstenaars kunnen zich nu aanmelden

Amstelveen - Elke drie jaar organiseren drie Amstelveense culturele instellingen een tentoonstelling met en voor Amstelveense kunstenaars. In 2024 vindt de negende editie van de Amstelveen Triënnale plaats, georganiseerd door het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Museum JAN en Platform C.

Horeca gisteren 13:02

Silversant doet weer mee aan Nationale Snertdag

Amstelveen - Op zondag 10 december vindt alweer de zesde editie plaats van de nationale snertdag. Ruim tweeduizend 50-plussers maken op honderd locaties van een snertdag een feestdag. Ook in Amstelveen wordt er snert gegeten en wel bij Silversant, dat zestig ‘snert-eters’ zal ontvangen.

Amstelveen van voorheen 3 dec. 2023 19:48

Amstelveen van voorheen (379)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 379 een oude foto van Plein 60.

Zakelijk 3 dec. 2023 12:06

Revolutie op Wielen: Ontdek de Nieuwe C-HR op 9 december bij Toyota Van Ekris Mijdrecht!

Amstelveen / Mijdrecht - Wij nodigen u graag uit op 9 december voor een bijzondere gelegenheid. Kom langs bij Toyota van Ekris in Mijdrecht en ontdek de volledig nieuwe Toyota C-HR, een toonbeeld van innovatie en stijl. Met zijn futuristische design, efficiënte hybride motoropties, en een luxueus, technologisch geavanceerd interieur, zet de nieuwe C-HR een nieuwe standaard in zijn klasse.