Cheimaa Aouni (GL). [Beeld: Katja Mali Fotografie]

GroenLinks hekelt bouw van (opnieuw) dure villa’s aan de Poel

Amstelveen - De lokale fractie van GroenLinks, de grootste oppositiepartij in Amstelveen, is wederom niet te spreken over de woningbouwplannen van het College van B en W.

Dat meldt de partij in een persbericht. Daarin richt GroenLinks de pijlen op een project op de locatie van het voormalige tuincentrum Life & Garden en Van Diemen Fun Sports. Daar bestaan voor plannen voor de bouw van vier villa's en twaalf middeldure appartementen in de koopsector. Tijdens de afgelopen commissievergadering waarin het plan besproken werd gaf GroenLinks-raadslid Cheimaa Aouni al aan het pijnlijk te vinden dat er weer vier villa's bijkwamen aan de Oostelijke Poeloever.

Beleid helemaal zat

GroenLinks zegt het beleid van het College helemaal zat te zijn. ‘Dit keer gaat het gaat om vier villa’s en 12 wat het college noemt ‘middeldure’ koopappartementen’. GroenLinks-raadslid Cheimaa Aouni (foto) vindt dat 'de schaarse ontwikkelgronden in Amstelveen ingezet moeten worden voor het realiseren van betaalbare huur- en koopwoningen voor starters, jongeren, ouderen die willen doorstromen en alle mensen met een modaal inkomen.' 'Er zijn wat mij betreft al voldoende onbetaalbare woningen in Amstelveen,’ aldus Aouni.

Utopie

GroenLinks meldt dat in de startnotitie voor het prject een voorstel wordt gedaan voor de bouw van vier villa’s aan de Poeloever en 12 appartementen: 'De gemeente is gedeeltelijk eigenaar van de volkstuintjes in het voorstel. GroenLinks raadslid Cheimaa Aouni: ‘Het is een utopie dat dit een goed voorstel is voor alle mensen met een middeninkomen. Appartementen van 50 tot 70 m2 voor €310.000 - €363.000,- en dan nog niet eens te spreken over de villa’s’.

Tegenstem

‘Dit project gaat geen enkele starter, jongere, oudere, leraar, politieagent, zorgmedewerker of wie dan ook met een modaal inkomen helpen!.’ GroenLinks Amstelveen stemt op 23 september 2019  in de gemeenteraad dan ook tegen de Startnotitie Oostelijke Poeloever 2. GroenLinks meldt dat de partij verwacht dat het voorstel, na politiek debat in de commissie, toch een meerderheid krijgt in de gemeenteraad.

De politieke discussie over het project in commissieverband is hieronder terug te kijken:


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 10:13

Hinder door afgesloten A9 Amstelveen

Amstelveen - Lokaal en regionaal verkeer ondervindt dit weekeinde hinder van de afsluiting van Rijksweg A9 door Amstelveen.

Sport gisteren 10:00

Nieuwe manager zwembad: Menno Valk staat in de startblokken

Amstelveen - Kortere wachtlijsten voor de zwemles, meer aqua activiteiten, nieuwbouwplannen. De nieuwe manager van zwembad De Meerkamp, Menno Valk, staat te popelen om het avontuur aan te gaan. De gedreven manager heeft zijn sporen verdiend in de wereld van zwembaden exploitatie. Maar ook in het water is de Almeerder ervaren en heeft jarenlang op hoog niveau waterpolo gedaan. Kortom, hoogste tijd voor een kennismaking.

Horeca 18 jun. 2021 19:00

Stadshart Horeca Hits (2): Speciaalbier, cocktails & fingerfood van Bar Dixie - Beer & Kitchen

Amstelveen - Nu de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen de komende periode in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit de horecazaken in en rond het Stadshart. In deze tweede aflevering: speciaalbier & cocktails in combinatie met fingerfood van Bar Dixie – Beer & Kitchen.