Cheimaa Aouni (GL). [Beeld: Katja Mali Fotografie]

GroenLinks hekelt bouw van (opnieuw) dure villa’s aan de Poel

Amstelveen - De lokale fractie van GroenLinks, de grootste oppositiepartij in Amstelveen, is wederom niet te spreken over de woningbouwplannen van het College van B en W.

Dat meldt de partij in een persbericht. Daarin richt GroenLinks de pijlen op een project op de locatie van het voormalige tuincentrum Life & Garden en Van Diemen Fun Sports. Daar bestaan voor plannen voor de bouw van vier villa's en twaalf middeldure appartementen in de koopsector. Tijdens de afgelopen commissievergadering waarin het plan besproken werd gaf GroenLinks-raadslid Cheimaa Aouni al aan het pijnlijk te vinden dat er weer vier villa's bijkwamen aan de Oostelijke Poeloever.

Beleid helemaal zat

GroenLinks zegt het beleid van het College helemaal zat te zijn. ‘Dit keer gaat het gaat om vier villa’s en 12 wat het college noemt ‘middeldure’ koopappartementen’. GroenLinks-raadslid Cheimaa Aouni (foto) vindt dat 'de schaarse ontwikkelgronden in Amstelveen ingezet moeten worden voor het realiseren van betaalbare huur- en koopwoningen voor starters, jongeren, ouderen die willen doorstromen en alle mensen met een modaal inkomen.' 'Er zijn wat mij betreft al voldoende onbetaalbare woningen in Amstelveen,’ aldus Aouni.

Utopie

GroenLinks meldt dat in de startnotitie voor het prject een voorstel wordt gedaan voor de bouw van vier villa’s aan de Poeloever en 12 appartementen: 'De gemeente is gedeeltelijk eigenaar van de volkstuintjes in het voorstel. GroenLinks raadslid Cheimaa Aouni: ‘Het is een utopie dat dit een goed voorstel is voor alle mensen met een middeninkomen. Appartementen van 50 tot 70 m2 voor €310.000 - €363.000,- en dan nog niet eens te spreken over de villa’s’.

Tegenstem

‘Dit project gaat geen enkele starter, jongere, oudere, leraar, politieagent, zorgmedewerker of wie dan ook met een modaal inkomen helpen!.’ GroenLinks Amstelveen stemt op 23 september 2019  in de gemeenteraad dan ook tegen de Startnotitie Oostelijke Poeloever 2. GroenLinks meldt dat de partij verwacht dat het voorstel, na politiek debat in de commissie, toch een meerderheid krijgt in de gemeenteraad.

De politieke discussie over het project in commissieverband is hieronder terug te kijken:


Meer nieuws

112 gisteren 11:16

Handhavers Amstelveen grijpen jonge straatrovers

Amstelveen - Handhavers van gemeente Amstelveen hebben vanmorgen twee jonge straatrovers weten te overmeesteren, die een leeftijdsgenoot hadden beroofd van iPods en een mobiele telefoon.

Gezondheid & welzijn gisteren 09:08

‘Hopen dat veel Amstelveners stoppen met roken’

Amstelveen - Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg, PvdA) hoopt dat dit jaar veel Amstelveners meedoen met de nationale Stoptober-actie en daarmee een steun in de rug krijgen om te stoppen met roken.

Algemeen 24 sep. 2020 16:00

Nieuwe kinderburgemeester Elina aan de slag

Amstelveen - Met het omhangen van de keten en het uitspreken van de eed is Elina gisterenavond geïnstalleerd als vijfde kinderburgemeester van Amstelveen. 

Corona Amstelveen 24 sep. 2020 13:58

Positieve coronatesten: Amstelveen grootste stijger in regio

Amstelveen - Van alle gemeenten in de regio Amsterdam-Amstelland was in Amstelveen afgelopen week veruit de grootste relatieve stijging van positieve GGD-coronatesten waar te nemen. 140 Amstelveners testten in week 38 positief, terwijl 1101 Amstelveners werden getest.