Specialistische eenheden zijn ter plaatse. VLN Nieuws
112

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

De verdachte was op Schiphol op de bus gestapt - bij de politie kwam toen al de melding binnen dat hij een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

De politie nam de melding zeer serieus. Een politiehelikopter en andere eenheden volgden de bus tot in Amstelveen, waar de bus na contact met de chauffeur werd stilgezet aan de Meander. De heli cirkelde daarna lang boven het Stadshart van Amstelveen. Diverse specialistische eenheden - uitgerust met zware vesten -  kwamen ter plaatse en de omgeving werd ruim afgezet, ook het busstation werd ontruimd. Een TEV (team explosieven verkenner) van de Koninklijke Marechaussee kwam ter plekke, evenals het (AT) arrestatieteam van de politie.

De verdachte, naar later bleek een 67-jarige man uit Den Haag, is uit de bus gehaald en aangehouden door het arrestatieteam. Alle andere inzittenden zijn veilig - maar met de nodige schrik - uit de bus gekomen. De omgeving van de bus, die achter de Schouwburg was stilgezet, was enige tijd het toneel voor nader onderzoek. In het verdachte pakketje werd uiteindelijk geen explosief aangetroffen. De aangehouden man blijft wel verdachte in de zaak en wordt gehoord. 

Rond het centrum ontstond door de afzettingen een verkeerschaos. Ook een afslag van Rijksweg A9 richting Stadshart Amstelveen was afgesloten.

vln nieuws stadshrt busstation.jpg
Er werd een bus ontruimd, zo meldden getuigen al snel.

112 bussen stil.jpg
Bussen mogen niet naar het busstation. Foto's: VLN Nieuws


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen vandaag 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 20 apr. 2024 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.

Algemeen 19 apr. 2024 16:32

Boer Gerlach breekt alle records Cinema Amstelveen en komt zelf naar laatste cinema-vertoning

Amstelveen - De alom geprezen documentairefilm over de Amstelveense akkerbouwer Gerlach heeft alle records van Cinema Amstelveen gebroken. Gerlach zal bij de laatste vertoning van zijn docu in Cinema Amstelveen (dinsdag 30 april om 13.45 uur) in stijl aanwezig zijn, om te praten over het tamelijk overwachte, maar meer dan verdiende succes.