De pizza-bakkers (pizzaiolo) van Gusto komen uit Napoli. [Beeld: Anko Stoffels]

Gusto: Simpelweg de lekkerste pizza

AMSTELVEEN - Ze worden gemaakt door echte Napolitaanse pizza-bakkers (pizzaiolo), de fantastische pizza’s bij Gusto World of Pizza in het Oude Dorp van Amstelveen. Iedereen die wel eens bij deze Italiaanse pizzeria is geweest, is vrijwel direct verslingerd: niet alleen vanwege die smaakvolle pizza’s uit de traditionele houtoven, maar ook vanwege de totaal ongedwongen sfeer.

Wat een leuke, hippe tent en wat een prima aanwinst voor het Oude Dorp is Gusto het afgelopen jaar gebleken. De pizza-fans weten het fijne etablissement inmiddels blind te vinden.

Schot in de roos
De aanpak van Gusto (het Italiaanse woord voor smaak) is een schot in de roos gebleken: gewoon even zonder poespas met gezin, vrienden of je (zaken-)relatie een pizzaatje eten zonder poespas en met snelle, vriendelijke bediening is het simpelweg genieten van de lekkerste pizza’s.

Puur & eerlijk
Dat laagdrempelige, ongedwongen karakter was ook precies de insteek die eigenaar en ervaren horeca-man Ferry Kamphorst beoogde. ‘Op onze menukaart staan altijd twaalf pizza’s, nooit meer of minder. We hebben elke week een pizza van de week. Dat is met een reden: het stelt onze pizzaiolo in staat om ieder ingrediënt de aandacht te geven die het verdient. Welke pizza je ook bestelt, deze heeft altijd een heerlijke, krokante korst, is belegd met de beste verse ingrediënten en heeft altijd een pure, eerlijke smaak.’

Bio-ingrediënten
De ingrediënten voor de Gusto-pizza’s komen veelal bij biologische boeren vandaan en dat resulteert in een constante kwaliteit. Wil je nog meer genieten, dan is een gevarieerd plateau vol met verschillende vlees, focaccia en gegrilde groenten een aanrader. Deze ‘Misto Tagliere’ is er in verschillende groottes (klein, groot of royaal), afhankelijk van het aantal mensen met wie je aan een van de tafels zit.

Avondje uit
En tsja, dan de nagerechten: die zijn werkelijk hemels. Probeer vooral de Tiramisu Al Caramello eens. Een biertje van de tap, een van de perfecte wijnen of bijvoorbeeld huisgemaakt scroppino complementeren een lekker avondje uit.

Take Away
Gusto World of Pizza biedt ook de mogelijkheid pizza’s af te halen. Vooraf telefonisch je bestelling doorgeven (020 358 37 37) scheelt een hoop wachten! Gusto is zeven dagen per week geopend vanaf 17:00 uur. Bedrijfsuitje of en feestarrangement? Informeer naar de mogelijkheden!

Informatie
Gusto World of Pizza | Dorspsstraat 84 | Telefoon 020 3583737 | www.gustoworldofpizza.nl | info@gustoworldofpizza.nl

[Dit artikel is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine No.26, December 2017]
(advertorial)

Meer nieuws

Algemeen vandaag 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen. 

Advertorial Evenementen & Activiteiten vandaag 11:51

Uitje in de buurt: bamboelabyrint Nirwana

Amstelveen/De Kwakel – Niet ver van Amstelveen bevindt zich bamboelabyrint Nirwana. Het in De Kwakel gelegen labyrint biedt speciaal in deze coronatijden de mogelijkheid tot een exclusief gezinsuitje.

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws