Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

'We hopen dat alles goed verloopt en dat het een voorbode wordt voor een mooie, veilige zomer', zegt verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (VVD), die aangeeft dat de Amstelveense BOA's er klaar voor zijn.

Eerste Pinksterdag

Handhavers houden nog steeds dagelijks een oogje in het zeil in Amstelveen. Zo werd vandaag (Eerste Pinksterdag) aan de Burgemeester Haspelsaan een groep van circa 20 jongeren weggestuurd die overlast veroorzaakte, maar over het algemeen houden Amstelveners zich goed aan de regels.

Amsterdamse bos & Uilenstede

Dat bleek bijvoorbeeld bij de Grote Vijver in het Amsterdamse bos, waar het vandaag rustiger was dan met Hemelvaart en waar iedereen voldoende afstand hield. Wel was gisterenavond een groepje mensen aan het barbecueën geslagen in het bos, maar die bbq werd stilgelegd. Ook in Uilenstede was het vandaag druk, maar de regels werden goed nageleefd.

Volgende fase

'Onze handhavers zijn klaar voor de volgende fase,' zegt Raat, die toegeeft met enige spanning naar morgen te kijken. 'We hopen echt dat het morgen goed gaat en dat iedereen zich goed aan de regels houdt. Onze handhavers staan op scherp. We signaleren dat veel mensen smachten om er op uit te gaan, dat zie je bijvoorbeeld bij de lange rijen bij de ijssalons. Als iedereen zich aan de regels houdt is de kans kleiner dat de maatregelen niet hoeven worden teruggedraaid', zegt Raat.  

 


Meer nieuws

Politiek gisteren 12:20

Aanpassing woontorenplan Groenelaan geeft Burgerbelangen nog geen reden tot juichen

Amstelveen – De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) geeft aan nog niet gerust te zijn op de woningbouwplannen op de plek van het tankstation en de showroom in de wijk Groenelaan (Newa 2), ondanks dat de wethouder na overleg met de projectontwikkelaar vindt dat de plannen opnieuw vormgegeven moeten worden in overleg met buurtbewoners.

Algemeen gisteren 10:03

Weer forse snelheidsovertredingen: rijbewijs inleveren

Amstelveen - Tijdens een korte snelheidscontrole op de Beneluxbaan in Amstelveen zijn gisteren opnieuw diverse hardrijders op de bon geslingerd en mocht een bestuurster haar rijbewijs inleveren omdat ze 56 kilometer per uur te hard reed. Op Rijksweg A9 kon een bestuurder zijn hagelnieuwe snelle auto (net een dag oud) inleveren na een forse snelheidsovertreding (176 km/u waar 100 is toegestaan).