In verband met de verbreding van de A9 worden er heiproeven uitgevoerd in Amstelveen. [Rijkswaterstaat]

Heiproeven bij Keizer Karel College

AMSTELVEEN - In verband met de verbreding van de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht zullen er heiproeven worden uitgevoerd bij het Keizer Karel College (KKC) en bij de Burgemeester Boersweg in Amstelveen. Tijdens de werkzaamheden zullen er palen van soms wel 25 meter in de grond worden aangebracht.

Voor de werkzaamheden aan de A9 zijn tussen 2020 en 2024 funderingswerkzaamheden nodig. Rijkswaterstaat wil tijdens het project de hinder voor de omgeving wat betreft geluid en trillingen waar mogelijk beperken. Ook moet gezorgd worden dat de constructies gebouwd worden op een stevige en vaste grondlaag in plaats van bijvoorbeeld op een zachte veenlaag. Daarom zullen de heiproeven worden uitgevoerd.

Trillingen

Bij de heiproeven worden palen in de grond aangebracht, soms tot wel 25 meter diepte. Per locatie vinden verschillende funderingstechnieken plaats. Geluid en trillingen worden met meetapparatuur in kaart gebracht. De uitkomsten van de proeven kunnen aanleiding zijn om voorwaarden mee te geven aan de aannemer.

Een uitkomst kan bijvoorbeeld zijn dat een bepaalde techniek niet mag worden toegepast of alleen op bepaalde tijdstippen. In april en mei 2018 worden de heiproeven uitgevoerd op twee locaties langs de A9, bij het Keizer Karel College en bij de voormalige oprit 4 vanaf de Burgemeester Boersweg naar de A9 in Amstelveen.

Geluidsoverlast

De proeven kunnen geluidsoverlast en trillings-overlast geven. Daarnaast kan er verkeershinder ontstaan tijdens de aanvoer van het materieel. Er wordt gewerkt tussen 07.00 en 19.00 uur.

Bij het KKC wordt gewerkt in de meivakantie van 27 april tot en met 11 mei. De school blijft bereikbaar. Het westelijk deel van de parkeerplaatsen op het terrein van het KKC is dan tijdelijk buiten gebruik. Parkeren kan op het naastgelegen parkeerterrein ‘Oude Dorp’ en op de Ouderkerkerlaan.

Berm

De werkzaamheden nabij de voormalige oprit 4 bij de Burgemeester Boersweg vinden plaats tussen medio april en eind mei. Er wordt gewerkt in de berm tussen het talud van de A9 en de voormalige oprit.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.