TTIP, monsterlijke juridische creatie

Hella Vercammen, eigenaar van The Legal Company, schrijft met regelmaat voor AmstelveenZ Magazine. Deze keer over het internationale handelsverdrag TTIP tussen de VS en Europa. 'Word wakker MKB en gemeente Amstelveen!' 

Dat (internationale) juristen en advocaten bekend staan om hun hebzucht en het zaaien van verderfelijke lokale economische effecten, is niet bekend. Het internationale handelsverdrag TTIP tussen de VS en Europa is daar een goed voorbeeld van.

Een gedrocht dat ondemocratisch gekweekt wordt in de donkere krochten van de Europese commissie, het Amerikaanse congres, op recept van het old boys network van de multinationals. Gooi daar een vieze juridische slijmlaag overheen dat ISDS (investor-State-Dispute Settlement) heet, en zie daar, het alles verterende economische monster is verrezen.

TTIP is dé grondwet voor multinationals in de VS en Europa die hun afzetmarkt zonder handels- en juridische belemmeringen bij elkaar willen uitbreiden. Onze Europese standaarden voor consumentveiligheid- en bescherming, sociale condities en milieubescherming liggen echter veel hoger dan in de VS. Het zal dus vooral de VS zijn die van TTIP gaat profiteren en ons Europees leefniveau in een race to the bottom gaat domineren via ISDS.

Een Amerikaanse fabrikant van plof- en chloorkippen ziet zijn investeringen hier in rook opgaan omdat verkoop alleen maar is toegestaan als er plaatjes van plofkippen en vermelding van het chloorbad op de verpakking staan. Super gespecialiseerde Amerikaanse advocaten dienen een miljarden claim in op basis van TTIP via de ISDS o.a. tegen Nederland. De Nederlandse overheid kan maar twee dingen doen, 1) verkoop van plof-chloorkip zonder belemmering toestaan of 2) settelen op de miljarden claim. U als belastingbetaler betaalt, zult die kip moeten eten of verkopen.

Als (MKB) jurist voel ik me daarom verplicht u als consument en MKB-er wakker te schudden. Ik pleit voor een stichting Wakker MKB en Consument tegen TTIP. Ook roep ik de gemeente Amstelveen op om net als Amsterdam en vele andere gemeenten in Nederland, zich TTIP vrij te verklaren!

Hella Vercammen
The Legal Company


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.