‘Helpen maakt happy’: Lentemarathon zoekt vrijwilligers

‘Helpen maakt happy’: Lentemarathon zoekt vrijwilligers Foto: Jannie Siemons (r) en Yvette Cramer (l).

Amstelveen - Op zondag 24 maart 2019 wordt voor de derde keer de AmstelveenZ Lentemarathon georganiseerd. Dit is niet mogelijk zonder de medewerking van een groot aantal vrijwilligers. Zowel in de voorbereiding als het weekend zelf zijn zo’n 200 vrijwilligers nodig om de loop te kunnen organiseren. Amstelveenvoorelkaar interviewde drie vrijwilligers die dit jaar voor de derde keer gaan helpen.


- Lees verder onder deze advertentie -

'Fijn om iets terug te kunnen doen'

Yvette Cramer en Jannie Siemons zijn beide lid van hardloopgroep De Boslopers, waarvan de trainers verbonden zijn aan de Startbaan en zij dus werden gevraagd om te helpen bij de eerste Lente Marathon twee jaar geleden. Daar hielpen ze bij een van de waterposten, Jannie: “Als je zelf zo’n tocht loopt is het fijn als je water krijgt aangereikt. Bij de dam-tot-dam keek ik altijd uit naar het volgende bekertje water. Dan is het fijn om dat terug te kunnen doen.” Vorig jaar schreven ze zich in voor een van de andere taken en deden een cursus voor verkeersbegeleider. “Leuk om iets meer uitdaging te hebben en weer nieuwe ervaringen op te doen, daar gaan we ons dit jaar ook weer voor aanmelden”, zegt Yvette.

Jo

Ook Jo Jannink helpt dit jaar weer als verkeersregelaar. Hij heeft 40 jaar bij de politie gewerkt als verkeersregelaar en is dit na zijn pensioen blijven doen, als vrijwilliger. Jo: “Belangrijk is om niet uit je neus te staan eten, maar ervoor te zorgen dat de lopers goed door kunnen komen. En goed contact te houden met de andere vrijwilligers. Als er wat aan de hand is moet je daar goed op inspringen.”

Als fitte 82-jarige loopt hij nog 4 keer per week hard bij de Atletiek Vereniging Startbaan. “Een rondje door het Amsterdamse Bos, dan bepaal ik zelf hoe ver ik loop, de ene keer is dat meer dan de andere.” Hij vindt het ook goed dat er voor de vereniging vrijwilligerswerk wordt gedaan. “Ik vind het belangrijk om mensen te kunnen helpen, om op deze manier sociaal werk te kunnen doen.”

Waardering

Alle vrijwilligers kregen dit jaar een Kerstdiner aangeboden, en gingen aan tafel bij de Startbaan met een driegangendiner. Om ervaringen te delen en tips aan de organisatie te geven, Jannie: “Daar staan ze echt voor open. Je voelt je betrokken en onderdeel van de marathon. De organisatie laat zien hoe belangrijk je bent, je bent echt nodig en ze zijn bij met alle hulp. Ze kennen je bij naam! Het is echt een sociaal evenement en je voelt de saamhorigheid ervan.” Vrijwilligerscoördinator Roos Erkelens: “Jo, Jannie en Yvette maken van iedere vrijwilligersrol een ervaring die ze onmisbaar maakt! De lentemarathon geeft je op die manier een onvergetelijke dag.”

Help je ook mee?

Naast het helpen bij de waterposten en als verkeersregelaar kan je bijvoorbeeld ook ondersteuning bieden bij het uitzetten van het parcours, uitdelen van startnummers en t-shirts, medailles uitreiken en lunchpakketten maken voor alle vrijwilligers. “Het contact met vrijwilligerscoördinator Roos is super, die is gewoon een kei daarin”, zegt Yvette. Jannie vult aan: “Het is echt een lokale organisatie, vanuit de mensen zelf, dat maakt het zo charmant. Er lopen natuurlijk ook bekenden mee, dat is leuk om te spotten en ze aan te moedigen”, Yvette: “en bekende Nederlanders zoals Abdelkader Benali!”

Aanmelden

Interesse? Meld je dan aan via www.lentemarathon.nl, of vind de vacature op www.amstelveenvoorelkaar.nl.


Reacties