Henri Bloem: Het beste wijnadvies voor de feestdagen

AMSTELVEEN - Een speciaal team inpakkers draait achter de schermen overuren om duizenden kerstpakketten samen te stellen en het belletje van de winkeldeur rinkelt onophoudelijk vanwege het komen en gaan van klanten. Ja, de decembermaand bij Wijnkoperij Henri Bloem aan de Amsterdamseweg is ook dit jaar weer booming business - en dat heeft meer dan één logische reden.

De donkerblauwe geschenkverpakkingen met het goudkleurige koordje zijn een volledig ingeburgerd feestdagenverschijnsel in Amstelveen en iedereen die in december een kistje of doosje krijgt met de letters Henri Bloem erop weet direct dat het goed zit.

Favoriet
Eigenaar Peter Bruijgom van de Amstelveense vestiging van Henri Bloem (de keten heeft twintig filialen in Nederland) heeft zijn sporen inmiddels ruimschoots verdiend in wijnland. Zijn winkel is ontegenzeggelijk favoriet bij veel wijnliefhebbers, niet in de laatste plaats vanwege het uitmuntende advies en de (h)eerlijke service die iedere klant krijgt, in welke prijscategorie je ook zoekt.

Betaalbaar
Hoewel het ronduit fraaie winkelpand stammend uit 1924 anders doet vermoeden, zijn de meeste wijnen bij Bloem opmerkelijk betaalbaar. ‘We hebben meer dan 60 wijnen onder de 6 euro,’ zegt Bruijgom. ‘Dat kan omdat er bij 90 procent van onze wijnen geen tussenhandel aan te pas komt, we zijn zelf de enige schakel tussen de wijnboer en de consument.’

[caption id="attachment_3887" align="alignleft" width="300"]Henri Bloem wijnkelder Foto Anko Stoffels Een deel van de enorme wijnkelder onder het pand.[/caption]

Verborgen schat
De winkel herbergt bovendien een verborgen schat: de enorme (geklimatiseerde) wijnkelders onder het pand bieden ruimte aan een assortiment van bijna 1200 (!) wijnen, een nissenkelder waar wijn wordt bewaard voor klanten (iedereen z’n eigen nis) én een uniek proeflokaal, waar diverse proeverijen (van wijn tot whisky) en cursussen worden gegeven.

Passend advies
Het ervaren team van Henri Bloem weet moeiteloos passend advies te geven aan iedere klant. Je hebt een heerlijk kerstdiner in gedachten, maar je weet niet goed welke wijn je bij de gerechten moet drinken? Bij Bloem krijg je het beste advies, of het nou bij een gerecht van rood vlees of een dessert van chocola betreft.

Parkeren voor de deur
En bij passend advies  alleen houdt het niet op, want goede service is gemeengoed bij Henri Bloem. Parkeren voor de deur en naast de winkel is gratis en de vriendelijke medewerkers zetten met liefde gekochte dozen  in uw auto, maar natuurlijk kan het ook thuis worden bezorgd. Maar opgepast… eenmaal binnen bij Henri Bloem wil je eigenlijk helemaal niet weg – en terugkomen doe je zeker.

Informatie
Wijnkoperij Henri BloemAmsterdamseweg 160 | Telefoon: 020 6402651 | amstelveen@henribloem.nl | www.henribloem.nl

Dit artikel is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine No.7 - December 2015


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.