Herdenkinsprogramma 4 mei rondom het thema vrijheid [Livestream]

Op 4 mei 2020 organiseert Stichting Haagse Passie een livestream overdenkingsconcert vanuit de Augustinuskerk. Hierin wordt een relatie gelegd tussen de beperkingen in de persoonlijke vrijheid die golden tijdens de Tweede Wereldoorlog en die nu gelden tijdens de corona-crisis.

Deskundige sprekers, waaronder Boris van der Harm; voorzitter van het Humanistisch Verbond, en Ambro Bakker s.m.a.; deken van Amsterdam, kijken vanuit hun eigen perspectief naar de veranderingen die momenteel optreden in de maatschappij en hoe wij ons als mensen met en door elkaar laten bewegen. Wat leren we van het verleden? Hoe gaan we vooruit?

Zij worden daarin muzikaal begeleid door Vocaal Ensemble Casuquo en sopraan Merel van Geest onder leiding van Jos Vermunt. Het concert wordt ook om 20:45 uur uitgezonden via RTVA. Het concert zal ook te volgen zijn via YouTube: https://youtu.be/CkglHyPaBnE

flyter_herdenkingsprogramma_ao.jpg


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:00

Buurt op achterste benen na planpresentatie voormalige KwikFit-garage

Amstelveen - In de omgeving van het voormalige KwikFit-pand aan de Amsterdamseweg in de wijk Randwijck is grote onrust uitgebroken nadat een projectontwikkelaar plannen aan omwonenden heeft laten zien voor de bouw van een nieuw appartementencomplex. Bewoners zijn geschokt en geschrokken over het enorme bouwvolume.

Algemeen gisteren 21:00

Amstelveen by night (37)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 37e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van de A9.

Amstelveen van voorheen gisteren 18:44

Amstelveen van voorheen (236)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 236 een foto van het Amstelveense Broersepark dat vroeger simpelweg het Wandelpark heette.

Algemeen 27 feb. 2021 21:00

Amstelveen by night (36)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 36e dag dat de avondklok geldt, een foto van een helder avonduitzicht over de wijk Bankras.