Het Amsterdamse Proeflokaal

Het Amsterdamse Proeflokaal opent op 8 april

AMSTERDAM - Op het vernieuwde Stadionplein in Amsterdam-Zuid opent zaterdag 8 april 2017 Het Amsterdamse Proeflokaal haar deuren. Het Amsterdamse Proeflokaal is een food experience waar iedereen kennis kan maken met de Smaak van Amsterdam.

Zo worden er traditionele Amsterdamse gerechten geserveerd, geïnspireerd op zowel lokale, nationale als internationale smaakinvloeden, die de afgelopen eeuwen hun weg hebben gevonden naar de hoofdstad.

2 verdiepingen met gastvrijheid , smaak en educatie
Op 2 verdiepingen komen bezoekers straks ogen en oren tekort. Op de begane grond vinden gasten een ontbijt- en lunchbeleving, het restaurant, de Proeftafels en een Dutch Seafoodbar.

Wijn- en Bierwereld
Op de eerste verdieping is er ruimte voor evenementen en grotere groepen: van Wijn- en Bierwereld tot een Workshop Kitchen en de Food Experience ruimte met het uitzicht op het Olympisch Stadion. Hier zal de smaak– en eetgeschiedenis van Amsterdam getoond worden afgewisseld met aansprekende hoogtepunten uit de geschiedenis van de hoofdstad.

Programmering
De komende tijd wordt verder gebouwd aan een verrassende programmering, van proeverijen tot workshops en lezingen, waarin Het Proeflokaal samen met gasten en de vele nationaliteiten en culturen die de stad rijk is, de Smaak van Amsterdam gaan ontdekken.

Samenwerken
Het Amsterdamse Proeflokaal (klik hier voor de website) werkt intensief samen met onder andere het ROC van Amsterdam. De eerste 35 studenten krijgen hier nu al hun praktijk- en theorieonderwijs op locatie. Het Amsterdamse Proeflokaal is een prominent onderdeel van House of Hospitality, een publiek/privaat samenwerkingsverband tussen kennisinstellingen en het bedrijfsleven in de Groot Metropoolregio Amsterdam (waar Amstelveen ook onder valt).

Sfeer
Het Amsterdamse Proeflokaal wil een ontmoetingsplek zijn, waar mensen bij elkaar komen - buurtbewoners, toeristen, foodies, zakenmensen - en wil vanuit haar opzet en ambiance nieuwe inzichten geven op het gebied van eten, gezelligheid en gastvrijheid. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.