'Het Creatieve Brein': workshop voor ouders

'Het Creatieve Brein': workshop voor ouders Foto: Opvoeddeskundige Marjo Severijn. (Foto: Anko Stoffels)

Tijdens de opvoeding van kinderen loop je als ouder of verzorger tegen de nodige uitdagingen aan. Kun je bij jouw opvoeding wel wat inspiratie en creativiteit gebruiken, dan is de interactieve workshop ‘ Het creatieve brein’ van kinderopvangorganisatie KinderRijk misschien wel iets voor jou.

Creativiteit

Bij het woord creativiteit denk je bij kinderen vaak aan tekenen, knutselen en kleien, maar creativiteit is veel meer dan dat, legt opvoeddeskundige Marjo Severijn uit. ‘Het oplossen van problemen vergt ook veel eigen creativiteit. Het is belangrijk dat kinderen dit ontwikkelen. Hoe gaat een kind bijvoorbeeld om met  uitdagingen als klimmen, zelf aankleden of het delen van speelgoed en hoe kun je daar als ouder bij helpen en creatief zijn. Daar zullen we het op deze avond samen over hebben.’

Brein & motoriek

‘Tijdens deze interactieve workshop maken ouders een reis door het brein van kinderen van 0 tot  6 jaar. Welke ontwikkelingen zijn belangrijk voor het kinderbrein en in welke fase zitten kinderen op specifieke leeftijden. Zo is de motorische ontwikkeling  een belangrijk speerpunt voor KinderRijk. Wij leggen je in de workshop graag uit waarom dit zo essentieel is voor de ontwikkeling  van kinderen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om baby’s op hun rug te leggen, zo voelen ze hun ruggengraat en de werking van hun lichaam. Door bewegingen leggen kleine kinderen verbindingen in hun brein en ontwikkelen ze zich het best’, zegt Marjo.

Vragen, tips & tricks  

‘Opvoeden is voor iedereen anders. Het belangrijkst is een goede balans te vinden in de opvoeding en wat goed voelt voor jezelf. Wij geven je graag een leidraad in onze visie en zeggen daar altijd meteen bij: niks is fout. Maar helpen ouders graag een eindje op weg met onze ervaring.
Aan het eind van de workshop is er alle tijd om vragen te stellen over eigen opvoedvragen  en delen ouders hun ervaringen. En het mooie: het geleerde is meteen thuis toepasbaar’, aldus Marjo.

Informatie

KinderRijk Late Night:  Het creatieve brein
Dinsdag 13 november | 19.45 – 21.30 uur
KDV Nicolaas Tulplaan, Nicolaas Tulplaan 448
Wil jij deze avond graag bijwonen? Meld je dan aan op de website van KinderRijk.
Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.kinderrijk.nl

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties