Opvoeddeskundige Marjo Severijn. (Foto: Anko Stoffels)
Advertorial Zakelijk

'Het Creatieve Brein': workshop voor ouders

Tijdens de opvoeding van kinderen loop je als ouder of verzorger tegen de nodige uitdagingen aan. Kun je bij jouw opvoeding wel wat inspiratie en creativiteit gebruiken, dan is de interactieve workshop ‘ Het creatieve brein’ van kinderopvangorganisatie KinderRijk misschien wel iets voor jou.

Creativiteit

Bij het woord creativiteit denk je bij kinderen vaak aan tekenen, knutselen en kleien, maar creativiteit is veel meer dan dat, legt opvoeddeskundige Marjo Severijn uit. ‘Het oplossen van problemen vergt ook veel eigen creativiteit. Het is belangrijk dat kinderen dit ontwikkelen. Hoe gaat een kind bijvoorbeeld om met  uitdagingen als klimmen, zelf aankleden of het delen van speelgoed en hoe kun je daar als ouder bij helpen en creatief zijn. Daar zullen we het op deze avond samen over hebben.’

Brein & motoriek

‘Tijdens deze interactieve workshop maken ouders een reis door het brein van kinderen van 0 tot  6 jaar. Welke ontwikkelingen zijn belangrijk voor het kinderbrein en in welke fase zitten kinderen op specifieke leeftijden. Zo is de motorische ontwikkeling  een belangrijk speerpunt voor KinderRijk. Wij leggen je in de workshop graag uit waarom dit zo essentieel is voor de ontwikkeling  van kinderen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om baby’s op hun rug te leggen, zo voelen ze hun ruggengraat en de werking van hun lichaam. Door bewegingen leggen kleine kinderen verbindingen in hun brein en ontwikkelen ze zich het best’, zegt Marjo.

Vragen, tips & tricks  

‘Opvoeden is voor iedereen anders. Het belangrijkst is een goede balans te vinden in de opvoeding en wat goed voelt voor jezelf. Wij geven je graag een leidraad in onze visie en zeggen daar altijd meteen bij: niks is fout. Maar helpen ouders graag een eindje op weg met onze ervaring.
Aan het eind van de workshop is er alle tijd om vragen te stellen over eigen opvoedvragen  en delen ouders hun ervaringen. En het mooie: het geleerde is meteen thuis toepasbaar’, aldus Marjo.

Informatie

KinderRijk Late Night:  Het creatieve brein
Dinsdag 13 november | 19.45 – 21.30 uur
KDV Nicolaas Tulplaan, Nicolaas Tulplaan 448
Wil jij deze avond graag bijwonen? Meld je dan aan op de website van KinderRijk.
Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.kinderrijk.nl


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.