Hockeyclub HIC zet vol in op jeugd met nieuwe technische staf

Amstelveen - Hockeyclub HIC stelt per 1 maart Rogier Beerendonk aan als Technisch Manager Jeugd. Hij wordt daarmee verantwoordelijk voor de jeugdopleiding bij de Amstelveense Hockeyclub. Raoul Grevenstuk is het andere nieuwe gezicht bij HIC. Hij is in januari gestart als coach van Heren 1.

Jeugdopleiding

Hockeyclub HIC geeft de eigen jeugdopleiding de komende jaren een extra impuls. De eerste stap daarin is de aanstelling van een nieuwe Technisch Manager Jeugd. Rogier Beerendonk gaat de komende jaren bij HIC de jeugdopleiding verder verbeteren en stroomlijnen. 'Ik ken HIC als een hele gezellige, maar ook ambitieuze club, waar zowel aandacht is voor breedtesport als voor tophockey. Ik zie veel kansen om met HIC stappen te zetten', aldus Rogier.

Beerendonk is geen onbekende op de Amstelveense hockeyvelden. Hij is opgegroeid bij Pinoké en speelde daar met H1 in de hoofdklasse. Bij Pinoké heeft hij ook de 2e-lijns teams onder zijn hoede gehad en tot voor kort was hij actief bij AMVJ als trainer en coach. 'Rogier is een echt hockeydier, met ervaring in tophockey en breedtehockey. Wij zijn heel blij dat hij HIC gaat helpen om de jeugdopleiding te moderniseren', zegt Bestuurslid Jeugd, Meindert Schut. 

Nieuwe coach Heren 1

Raoul Grevenstuk is sinds dit jaar de nieuwe coach van HIC Heren 1. Nadat het team vorig seizoen is gedegradeerd uit de promotieklasse zet de club in op een jonge talentvolle selectie, die voor een groot deel bestaat uit jongens uit de eigen jeugd. Tot nu toe heeft dat nog niet geleid tot succes, maar Grevenstuk ziet kansen. 'Er zit ontzettend veel talent in deze selectie. Het is een mooie uitdaging en het wordt hard werken, maar ik denk dat de jongens nog flinke stappen kunnen zetten. We komen net terug van een trainingskamp en gaan vol voor goede resultaten in de rest van het seizoen'. Bestuurslid Tophockey Bart Takkenberg is enthousiast over de nieuwe aanwinst. 'Raoul heeft in het verleden bij meerdere clubs laten zien dat hij het beste uit jonge talentvolle selecties weet te halen. We gaan er samen met hem alles aan doen om Heren 1 te behouden voor de overgangsklasse en wie weet wat er daarna allemaal mogelijk is.'

Team HIC hockey.jpg

vlnr: Rogier Beerendonk (technisch manager jeugd),
Michel Maaswinkel (teammanager H1), Raoul
Grevenstuk (trainer/coach H1)

Groeiambities HIC

De aanstellingen van Rogier Beerendonk en Raoul Grevenstuk passen in de ambities van HIC om verder te groeien als club. 'We hebben geweldige faciliteiten en een talentvolle trainersstaf. Met Rogier en Raoul kunnen we verder bouwen aan een betere jeugdopleiding en betere doorstroming naar onze seniorenteams', meent voorzitter Jasper Kakes.

Wil je kennismaken met de hockeysport stuur dan een mailtje naar ikwilhockeyen@hichockey.nl


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 15:01

A9 bij Amstelveen komend weekend in beide richtingen afgesloten, maar Schipholbrug-hijsklus uitgesteld

Amstelveen - De A9 bij Amstelveen is komend weekend (van vrijdag 31 mei 20.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur) in beide richtingen afgesloten. In het weekend zou eigenlijk het noordelijke brugdek van de Schipholbrug worden ingehesen, maar die klus is uitgesteld door verwachte windstoten. De weekendafsluiting blijft echter in stand, omdat er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd.

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:41

Maak kennis met T.A.T. Nature: kom naar de open dag op zondag 2 juni

Amstelveen / Ouderkerk - Aan de Rondehoep West in Ouderkerk aan de Amstel vind je het Mind Emptiness Center. Hier kun je terecht voor het revolutionaire programma The Alignment Technique in de natuur (T.A.T. Nature), dat jou weer helemaal terug in contact brengt met de natuur om zo innerlijke rust te ervaren.  Maris en Rik geven jou handvatten (Moves) om snel en op een unieke wijze weer tot jezelf te komen. Kom naar de gratis kennismaking op zondag 2 juni.

Algemeen gisteren 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'