Hoe gaat het met Rens en Rachel van Hilst op Camping44? (Wij Emigreren, SBS6)

Amstelveen - AmstelveenZ verhaalde begin dit jaar over de avonturen van Rens & Rachel van Hilst, die eind 2018 Amstelveen vaarwel zwaaiden om een volledig nieuw leven op te bouwen en een boerencamping (Camping44) te beginnen in het Italiaanse Loro Piceno. Hoe gaat het nu met het gezin, dat in 2019 te zien was in de eerste aflevering van Wij Emigreren bij SBS6?

UPDATE: IN JANUARI 2021 WERD CAMPING 44 DOOR DE ANWB UITGEROEPEN TOT CAMPING VAN HET JAAR

Afgelopen week toonde SBS6 de herhaling van de bewuste aflevering waarin Rens & Rachel schitterden door tegenslag na tegenslag te overwinnen: maar de kijker was vooral ook benieuwd naar hoe het het avontuurrlijke gezin daarna is vergaan.

Wij Emigreren

De herhaling van de aflevering zorgde er in ieder geval voor dat de website van Camping44 er uitklapte door een record-aantal bezoekers die op zoek waren naar meer informatie over de camping en het gezin. Ook het eerder op AmstelveenZ.nl gepubliceerde artikel (Dromen, durven, doen) kende een flinke klik-piek op de avond van de uitzendig en dus zochten we contact met het Amstelveense gezin: hoe gaat het, na het stormachtige begin van het avontuur, nu op Camping44?

Vervolg 

Rens & Rachel stonden begin januari aan het begin van het eerste jaar dat de camping een volledig vol seizoen zou draaien en waren er helemaal klaar voor: maar het onheil was nog niet over. Door de uitbraak van de corona-pandemie, die zoals bekend dit voorjaar ook ongenadig hard toesloeg in Italië, kreeg het stel een geheel andere tegenstander, maar bij de pakken neerzitten: dan ben je bij Rens & Rachel aan het verkeerde adres.

Corona-ellende

'Natuurlijk hadden wij last van de corona-ellende', laat Rens vanuit Italië weten. 'We hadden heel veel annuleringen, maar ook minder hulp bij de opbouw. Verder mochten de jongens (Joep en Siem) sinds eind februari niet meer naar school of voetbal en zelfs niet meer van het terrein af', zegt Rens. Toch sloeg het gezin zich zonder veel mopperen door de ergste periode heen. Wat daarbij zeker hielp was de grootte van het terrein van Camping44 en de ligging ten opzichte van het dorp. 'We konden gelukkig gewoon naar buiten en met de hond lopen', zegt Rens.

Na het corona-voorjaar mocht Camping44 eind juni weer de deuren openen. 'Sindsdien hebben we gelukkig toch nog veel gasten mogen ontvangen', zegt Rens. 'We organiseren weer Italiaanse avonden en ook wijnproeverijen. De gasten hebben het prima naar de zin en zeggen het hier meer veilig te voelen dan in Nederland. De statistieken voor wat betreft Le Marche wijzen dat ook uit.' 

Camping nog beter

Rens zegt dat ze de hele winter en voorjaar vooral hebben gewerkt aan verbetering van de camping. 'We hebben overal schaduwplaatsen gemaakt, er zijn deuren in het badgebouw geplaatst, er is een vlonder om het zwembad heen gemaakt en we hebben overal nieuwe planten en bomen geplaatst.' Dat het hard werken is op een camping maakt Rens ook duidelijk: 'We hebben alle 220 olijfbomen op het terrein gesnoeid en natuurlijk verwijderen we iedere week onkruid en maaien we het gras.'

Het gaat goed 

Rens laat weten dat het nu echt lekker gaat en dat Camping44 de komende weken bijna helemaal vol zit. 'En nu al komen er aanvragen/boekingen binnen voor volgend jaar. Wij blijven open tot eind oktober en dus is er nog tijd voor hen die in bijvoorbeeld september willen komen,' zegt Rens. 'Nu al denken wij weer aan de komende winter, waarin wij weer verder gaan werken aan de camping.' De conclusie van Rens & Rachel is dan ook simpel: 'Het gaat goed met ons!'  

camping 44 terras.jpg

camping44 zwembad.jpg

Meer informatie over Camping44? Klik op onderstaande button:

Camping44


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.