Hondenpoep is een flinke ergernis voor veel Amstelveners. [Beeld: PvO]

Hondenpoepoverlast Amstelveen: ‘Ouderen slalommend over straat, spelende kinderen komen vaak onder uitwerpselen thuis'

Amstelveen - De politieke partij Actief voor Amstelveen zegt steeds meer overlastklachten van hondenpoep te krijgen op en nabij speelweides, speelplaatsen, groenstroken en voetpaden in Amstelveen.

Volgens de partij is de overlast dermate groot dat 'ouderen vaak slalommend over straat moeten om de uitwerpselen te ontlopen en kinderen niet onbezorgd kunnen spelen op speelweides en speelplaatsen zonder onder de uitwerpselen thuis te komen,’ stelt Actief voor Amstelveen in een persbericht.

Hondenbelasting afgeschaft, neem verantwoordelijkheid

Actief voor Amstelveen  meldt dat in Amstelveen een groot aantal inwoners één of meer honden bezit: 'En dit aantal is tijdens de coronaperiode aanzienlijk toegenomen. De op 18 juli 2018 raadsbreed aangenomen motie  'De Hond is geen melkkoe' bevestigt het grote belang dat honden op het gebied van sociaal isolement en veiligheid in het leven van mensen spelen en in dezelfde motie werd ook de hondenbelasting afgeschaft.

Fractievoorzitter Michel Becker: 'Je zou toch op zijn minst mogen verwachten dat hondenbezitters uit dank hiervoor hun verantwoordelijkheid nemen, de hond op alleen de daarvoor bestemde uitlaatplekken hun behoefte laten doen of anders het met eigen of door de gemeente beschikbaar gestelde poepzakjes opruimen om overlast te voorkomen.'

Buitenspeeldag

De partij noemt de hondenpoepoverlast in Amstelveen met de door AmstelveenSport mede georganiseerde Jantje Beton Buitenspeeldag in aantocht én de voor de zomer met de Beweegbus aangekondigde buitenspeelactiviteiten, een zeer onwenselijke situatie.

ava_michel_becker_hondenpoep.jpg

Vragen hondenpoep

Actief voor Amstelveen heeft het College van B en W diverse vragen gesteld. Diverse verbodsborden om honden uit te laten en aanduidingsborden zoals “speelweide” en “honden verboden” zijn volgens de partij verwijderd of verdwenen. De partij vraagt zich af waarom de borden niet worden vervangen en hoopt op een toezegging van het college dat de verdwenen borden alsnog met spoed worden herplaatst.

Poepzakjes

Ook vindt de partij dat bij verschillende groenstroken duidelijker moet worden aangeven dat iedere hondenbezitter verantwoordelijk en wettelijk verplicht is voor het opruimen van gedane uitwerpselen. Eveneens ziet de partij mogelijkheden om de palen met gratis poepzakjes strategischer in de wandelroutes aan te brengen en zo nodig meer palen te plaatsen.

Mediaoffensief

De partij hoopt ook dat het College een mediaoffensief inzet waarbij hondenbezitters vriendelijk doch dringend op hun verantwoordelijkheid worden gewezen en dat de handhavingsmedewerkers nog meer toezicht gaan houden en optreden indien dat nodig is.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.