De landijsbaan bij De Poel staat onder water

Hopen op lange vorstperiode voor landijsbaan De Poel

AMSTELVEEN - Het met water ondergespoten terrein van de landijsbaan bij De Poel in Amstelveen ligt te wachten op een fors aantal nachten strenge vorst. 

De landijsbaan in Amstelveen ligt sinds 2011 nabij de Poel en wordt ieder jaar ondergezet met water. Maar schaatsplezier lijkt ondanks de naderende nachten met vorst nog ver weg.

Veengrond

Niet alleen is de watertemperatuur momenteel te warm, ook is de veengrond waarop de ijsbaan ligt poreus en zacht, waardoor water snel wegloopt hetgeen dichtvriezen niet bevordert. Ook de dijk rond de ijsbaan heeft versterking nodig volgens kenners. Een langere periode met vorst is nodig om schaatsplezier te kunnen garanderen. 

Niet veel

Ieder jaar wordt het terrein, waar zomers gevoetbald en grecrëerd kan worden, in de winter ondergezet met water. Als de baan wordt geopend voor schaatsers dan wordt deze gerund door vrijwilligers van schaatsvereniging De Poelster.

2017

De afgelopen jaren kon echter door gebrek aan ijzige temperaturen niet veel geschaatst worden op de landijsbaan. Vorig jaar (2017) was het wel enkele dagen raak. 


Eind januari 2017 kon een aantal dagen geschaatst worden op de landijsbaan.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.