Initiatiefnemer Michel Becker (l) en wethouder Floor Gordon (r)

Horecaboek Amstelveen uitgereikt

Amstelveen – Bij boekhandel Libris-Venstra in het Stadshart hebben Floor Gordon (wethouder Economische Zaken, D66) en Daan Kroone (voorzitter van de regionale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland) afgelopen vrijdag de eerste exemplaren van het boek Horeca Amstelveen mogen ontvangen.

In het boek wordt een geselecteerd aantal horecabedrijven uitgelicht. Het horecaboek heeft volgens initiatiefnemer Michel Becker als doel de horeca in deze moeilijke (corona-)tijden te ondersteunen.

Zonder winstoogmerk

Gordon schreef het voorwoord voor het boek en geeft daarin aan trots te zijn op de Amstelveense horeca. ‘Dit kleurrijke boek met prachtige foto’s en zonder winstoogmerk, is ter promotie van onze lokale horeca. Een initiatief wat wij vanuit de gemeente Amstelveen van harte ondersteunen, met dankzegging aan initiatiefnemer Michel Becker en andere betrokkenen.’

Ondersteunen 

‘Zelf was ik 40 jaar actief in de horeca, als ondernemer en bestuurlijk voor Koninklijke Horeca Nederland, en zocht naar een mogelijkheid om in deze bizarre tijd iets voor deze branche te kunnen betekenen', zegt Becker. Het Horecaboek is gedrukt in een oplage van 5000 stuks en is 60 pagina’s dik. Er staan 28 horecabedrijven in vermeld, met bedrijfspresentaties en recepten.

Dinerbon

Het boek is te koop voor euro 9,50 bij Libris-Venstra en andere verkooppunten, maar wordt tevens gratis verstrekt bij aanschaf van een dinerbon van de deelnemende restaurants. Van de verkoopprijs komt bovendien 2 euro per verkocht exemplaar beschikbaar voor het goede doel: de Stichting Culinair Festival in Amstelveen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.