AmstelveenZ

Huizenprijzen Amstelveen gaan door het dak

Amstelveen - De gemiddelde verkooprijs van Amstelveense woningen is afgelopen jaar opnieuw explosief gestegen. Volgens het CBS bedroeg deze in 2019 liefst  525.200 euro. Een jaar eerder (2018) was dit nog 475.699 euro. Amstelveen is daarmee de landelijke Top 10 binnengedrongen. 

Amstelveen behoort met de gemiddelde verkoopprijs tot de enige acht 8 gemeenten van Nederland waar in 2019 gemiddeld meer dan een half miljoen euro werd betaald voor een bestaande koopwoning. Amstelveen (plek 7) ziet zich in het illustere rijtje vergezeld van klassieke villa-gemeenten zoals Bloemendaal, Blaricum, Wassenaar en Laren. 

Top 10
Ook Ouder-Amstel (plek 9, met een een gemiddelde verkoopprijs van 494.100 euro) staat in de Top 10 van hoogste gemiddelde verkoopprijzen van het land.  De gemeente Bloemendaal kent met 832 duizend euro de hoogste gemiddelde verkoopprijs. Dit is tevens de enige gemeente met een gemiddelde verkoopprijs van boven de 800 duizend euro. Ook Bergen, Roozendaal en Heemstede staan in de Top 10.

Gemiddelde verkoopprijs
De gemiddelde verkoopprijs is het gemiddelde van de transactieprijzen van alle verkochte, bestaande koopwoningen in een jaar. Er wordt niet gecorrigeerd voor het soort en de kwaliteit van de woning.

Verschillen in gemiddelde transactieprijzen tussen gemeenten worden dan ook mede bepaald door het soort woningen dat verkocht wordt. Zo zal in gemeenten waar veel villa’s verkocht zijn de gemiddelde verkoopprijs doorgaans hoger liggen dan in gemeenten met veel verkochte appartementen. (Bron: CBS)


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.