AmstelveenZ

Huizenprijzen Amstelveen gaan door het dak

Amstelveen - De gemiddelde verkooprijs van Amstelveense woningen is afgelopen jaar opnieuw explosief gestegen. Volgens het CBS bedroeg deze in 2019 liefst  525.200 euro. Een jaar eerder (2018) was dit nog 475.699 euro. Amstelveen is daarmee de landelijke Top 10 binnengedrongen. 

Amstelveen behoort met de gemiddelde verkoopprijs tot de enige acht 8 gemeenten van Nederland waar in 2019 gemiddeld meer dan een half miljoen euro werd betaald voor een bestaande koopwoning. Amstelveen (plek 7) ziet zich in het illustere rijtje vergezeld van klassieke villa-gemeenten zoals Bloemendaal, Blaricum, Wassenaar en Laren. 

Top 10
Ook Ouder-Amstel (plek 9, met een een gemiddelde verkoopprijs van 494.100 euro) staat in de Top 10 van hoogste gemiddelde verkoopprijzen van het land.  De gemeente Bloemendaal kent met 832 duizend euro de hoogste gemiddelde verkoopprijs. Dit is tevens de enige gemeente met een gemiddelde verkoopprijs van boven de 800 duizend euro. Ook Bergen, Roozendaal en Heemstede staan in de Top 10.

Gemiddelde verkoopprijs
De gemiddelde verkoopprijs is het gemiddelde van de transactieprijzen van alle verkochte, bestaande koopwoningen in een jaar. Er wordt niet gecorrigeerd voor het soort en de kwaliteit van de woning.

Verschillen in gemiddelde transactieprijzen tussen gemeenten worden dan ook mede bepaald door het soort woningen dat verkocht wordt. Zo zal in gemeenten waar veel villa’s verkocht zijn de gemiddelde verkoopprijs doorgaans hoger liggen dan in gemeenten met veel verkochte appartementen. (Bron: CBS)


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen vandaag 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan. 

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen.