Huizenprijzen Amstelveen gaan door het dak

Huizenprijzen Amstelveen gaan door het dak Foto: AmstelveenZ

Amstelveen - De gemiddelde verkooprijs van Amstelveense woningen is afgelopen jaar opnieuw explosief gestegen. Volgens het CBS bedroeg deze in 2019 liefst  525.200 euro. Een jaar eerder (2018) was dit nog 475.699 euro. Amstelveen is daarmee de landelijke Top 10 binnengedrongen. 


- Lees verder onder deze advertentie -

Amstelveen behoort met de gemiddelde verkoopprijs tot de enige acht 8 gemeenten van Nederland waar in 2019 gemiddeld meer dan een half miljoen euro werd betaald voor een bestaande koopwoning. Amstelveen (plek 7) ziet zich in het illustere rijtje vergezeld van klassieke villa-gemeenten zoals Bloemendaal, Blaricum, Wassenaar en Laren. 

Top 10
Ook Ouder-Amstel (plek 9, met een een gemiddelde verkoopprijs van 494.100 euro) staat in de Top 10 van hoogste gemiddelde verkoopprijzen van het land.  De gemeente Bloemendaal kent met 832 duizend euro de hoogste gemiddelde verkoopprijs. Dit is tevens de enige gemeente met een gemiddelde verkoopprijs van boven de 800 duizend euro. Ook Bergen, Roozendaal en Heemstede staan in de Top 10.

Gemiddelde verkoopprijs
De gemiddelde verkoopprijs is het gemiddelde van de transactieprijzen van alle verkochte, bestaande koopwoningen in een jaar. Er wordt niet gecorrigeerd voor het soort en de kwaliteit van de woning.

Verschillen in gemiddelde transactieprijzen tussen gemeenten worden dan ook mede bepaald door het soort woningen dat verkocht wordt. Zo zal in gemeenten waar veel villa’s verkocht zijn de gemiddelde verkoopprijs doorgaans hoger liggen dan in gemeenten met veel verkochte appartementen. (Bron: CBS)


Reacties