Planten van bloembollen. [Gemeente Amstelveen]

Ideeën wijkbewoners leiden tot kleurrijke groen-impuls: nieuwe idee-ronde 1 maart van start

Amstelveen – Met de tweede ronde van de campagne ‘Groen moet je doen!’ stelt gemeente Amstelveen inwoners van de wijken Bankras/Kostverloren, Stadshart, Uilenstede en Buitengebied Noord in de gelegenheid ideeën in te dienen om hun buurt groener te maken.

De gemeente werkt ideeën van een eerste groenronde, die werd gehouden in de wijken Keizer Karelpark en Groenelaan nu uit: zo zijn op initiatief van bewoners al duizenden bloembollen geplant in grasstroken en maken tegels binnenkort plaats voor bloemrijke borders met vaste planten die goed zijn voor insecten en vlinders.

Om een speficiek voorbeeld te noemen uit de wijk Keizer Karelpark, een wijk die in de eerste ronde aan de beurt was: in overleg met bewoners van de flat aan de Kastanjelaan gaat de gemeente de ‘Oakpark-tuin' voor de appartementencomplexen omtoveren tot groene ontmoetingstuin met bloemen die het hele jaar kleur geven. En voor het nu stenige Veenendaalplein ligt een ontwerp op tafel waar tegels worden ingeruild voor meer groen.

Tweede ronde: Bankras/Kostverloren, Stadshart, Uilenstede en Buitengebied Noord

Vanaf maandag 1 maart 2021 kunnen bewoners uit de Amstelveense  wijken Bankras/Kostverloren, Stadshart, Uilenstede en Buitengebied Noord online via www.denkmee.amstelveen.nl hun groene ideeën indien. Dan start dus ronde 2 van de campagne ‘Groen moet je doen!’: later dit jaar volgen nog 2 rondes voor andere Amstelveense wijk. 

Selectie

De gemeente selecteert de ideeën op basis van financiële haalbaarheid, uitvoerbaarheid en het verhogen van de groenbeleving in de buurt. Aansluitend wordt een aantal ideeën uitgevoerd. Wethouder Floor Gordon (Groen, D66): “Het is mooi om te zien dat dankzij goede ideeën van bewoners de buurten met groen verfraaid worden. We zijn erg benieuwd naar de inbreng voor de wijken van ronde 2. Wij gaan met passie aan de slag met de groene ideeën.”

Groen idee via denkmee.amstelveen.nl

Kijk op www.denkmee.amstelveen.nl voor alle informatie over de campagne, de planning van de groenrondes én tips om gevels of tuinen te vergroenen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.