Pixabay.com

In regio Groot Amsterdam geen daling, maar stijging faillissementen

Amstelveen - Het aantal faillissementen van bedrijven, instellingen en natuurlijke personen in regio Groot Amsterdam was in coronajaar 2020 tegen de landelijke trend in, juist hoger dan in 2019: in totaal ging het om 380 faillissementen, tegenover 353 een jaar eerder.

Dat blijkt uit regiocijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De stijging van het aantal faillissementen in deze regio staat haaks op de landelijke daling van het aantal faillissementen in 2020 waar het CBS vandaag over publiceerde: landelijk was een daling van 16 procent te zien. Die daling wordt toegedicht aan de overheidssteun in de coronacrisis.

Landelijk

In 2020 werden landelijk 2.703 bedrijven en instellingen failliet verklaard. ‘Dat is 16 procent minder dan in 2019. Door de coronacrisis hadden veel bedrijven het moeilijk, maar het aantal faillissementen lag afgelopen jaar op het laagste niveau in 20 jaar’, zo concludeerde het CBS.

Regionaal

Dat gold dus niet voor regio Groot Amsterdam waar in 2020 sprake was van een stijging van circa 8 procent ten opzichte van 2019. Onder de 380 faillissementen in regio Groot Amsterdam in 2020 ging het om 345 faillissementen van bedrijven en instellingen (in 2019 waren dat er 328) en 35 faillissementen van eenmanszaken (in 2019 nog 25).

Onder door het CBS gehanteerde Regio Amsterdam vallen naast Amsterdam en Amstelland (waaronder Amstelveen), ook Haarlemmermeer, Waterland, Purmerend, Oostzaan/Landsmeer en Edam/Volendam.

Bron: CBS


Meer nieuws

Corona Amstelveen vandaag 15:17

Zeer beperkte daling coronabesmettingen in Amstelveen

Amstelveen - Volgens de vandaag bekendgemaakte corona-cijfers van het RIVM is het aantal coronabesmettingen (Covid-19) in Amstelveen de afgelopen periode zeer beperkt gedaald.  

Verkeer & Vervoer vandaag 13:56

Burgemeester Rijnderslaan een maand dicht in één richting

Amstelveen – De Burgemeester Rijnderslaan zal van maandag 25 januari  tot en met vrijdag 26 februari 2021 in één richting (vanaf de zijde Beneluxbaan in de richting van de Keizer Karelweg) worden afgesloten.

Verkeer & Vervoer vandaag 11:35

Glazen wanden bij nieuwe rotondes Beneluxbaan worden vervangen voor spijlen hekwerken

Amstelveen - De gemeente gaat een serie aanpassingen doorvoeren bij de nieuwe rotondes op de Beneluxbaan langs het Amstelveenlijntraject (Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan) om de verkeersveiligheid te verhogen. Een daarvan is het gedeeltelijk vervangen van de glazen afscheidingen bij de nieuwe rotondes.