Pixabay.com

In regio Groot Amsterdam geen daling, maar stijging faillissementen

Amstelveen - Het aantal faillissementen van bedrijven, instellingen en natuurlijke personen in regio Groot Amsterdam was in coronajaar 2020 tegen de landelijke trend in, juist hoger dan in 2019: in totaal ging het om 380 faillissementen, tegenover 353 een jaar eerder.

Dat blijkt uit regiocijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De stijging van het aantal faillissementen in deze regio staat haaks op de landelijke daling van het aantal faillissementen in 2020 waar het CBS vandaag over publiceerde: landelijk was een daling van 16 procent te zien. Die daling wordt toegedicht aan de overheidssteun in de coronacrisis.

Landelijk

In 2020 werden landelijk 2.703 bedrijven en instellingen failliet verklaard. ‘Dat is 16 procent minder dan in 2019. Door de coronacrisis hadden veel bedrijven het moeilijk, maar het aantal faillissementen lag afgelopen jaar op het laagste niveau in 20 jaar’, zo concludeerde het CBS.

Regionaal

Dat gold dus niet voor regio Groot Amsterdam waar in 2020 sprake was van een stijging van circa 8 procent ten opzichte van 2019. Onder de 380 faillissementen in regio Groot Amsterdam in 2020 ging het om 345 faillissementen van bedrijven en instellingen (in 2019 waren dat er 328) en 35 faillissementen van eenmanszaken (in 2019 nog 25).

Onder door het CBS gehanteerde Regio Amsterdam vallen naast Amsterdam en Amstelland (waaronder Amstelveen), ook Haarlemmermeer, Waterland, Purmerend, Oostzaan/Landsmeer en Edam/Volendam.

Bron: CBS


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.