Inbrekers teisteren Patrimonium en Elsrijk; tal van inbraken in 2 dagen tijd

Inbrekers teisteren Patrimonium en Elsrijk; tal van inbraken in 2 dagen tijd Foto: In Amstelveen worden meertalige matrixborden ingezet om inwoners te waarschuwen voor inbrekers

Amstelveen – De Amstelveense politie waarschuwt inwoners van de wijken Patrimonium en Elsrijk voor een opmerkelijke inbraakgolf in de afgelopen twee dagen.


- Lees verder onder deze advertentie -

‘In de afgelopen twee dagen zijn er meerdere woninginbraken geweest in de wijk Patrimonium en Elsrijk. Op de Da Costalaan, het Jan Tooropplantsoen, de Thorbeckelaan De Savornin Lohmanlaan sloegen waarschijnlijk meerdere daders toe’, aldus de politie op Facebook.

Op klaarlichte dag

De inbraken werden gepleegd in de middag, tussen 12.00 en 17.00 uur. Er zijn door oplettende bewoners enkele signalementen onthouden van verdachte personen. De politie is op zoek naar 2 mannen:

Verdachte 1
- 20 tot 25 jaar oud
- donkere huidskleur
- +/- 1.60 m lang
- tenger postuur
- kort geschoren haar
- blauwe met zwarte jas
- blauwe spijkerbroek

Verdachte 2
- 20 tot 25 jaar oud
- blank of licht getint
- +/- 1.65 m lang
- tenger postuur
- geel shirt
- gele pet

'Zie je personen die (grotendeels) aan deze omschrijving voldoen en zich ook verdacht gedragen? Bel dan direct 112!

Camerabeelden

Ook is de politie op zoek naar bewoners die mogelijk de verdachten op camerabeeld hebben staan. 'Help ons mee door zelf even de camerabeelden te bekijken. Is daar wat op te zien? Dan graag bellen met 0900-8844 en vragen naar basisteam Amstelveen. We hebben de tekstkar ingezet om bewoners extra te waarschuwen.'


Reacties