Ingma, winkel voor kunstschildersmaterialen en lijstenmakerij sluit op 17 december 2022 de deuren definitief

Ingma aan Van der Hooplaan moet na 57 jaar definitief de deuren sluiten: niet meer te doen

Amstelveen - Ingma, de bekende Amstelveense kunstschildersmateriaalwinkel en lijstenmakerij aan de Van der Hooplaan, heeft aangekondigd medio december definitief de deuren te sluiten. Door de lockdowns in de coronaperiode en de nu opvolgende energiecrisis met sterk gestegen inkoopprijzen is het voor Ingma niet meer te doen.  

Het bedrijf was nog niet bekomen van de misgelopen omzet van de corona-lockdowns die het bedrijf keihard raakten: de lockdowns vielen in de topmaanden van de winkel. 

Geen toekomstperspectief

Ingma moet nu definitief het bijltje erbij neer gooien vanwege de extreem gestegen inkoopprijzen voor diverse materialen. Die kunnen onmogelijk nog worden doorgerekend aan klanten. Het gebrek aan toekomstperspectief heeft eigenaren Kees Buitendijk en Jos Spiertz doen besluiten de deuren aan het eind van dit jaar in het slot te gooien. Het liefst waren ze nog enkele jaren doorgegaan.

Het duo was de afgelopen 17 jaar eigenaar van Ingma, maar de winkel bestaat al 57 jaar. De winkel is in de regio Amstelveen (en daarbuiten) een zeer bekend adres voor zowel hobbyisten als (semi-)professionele schilders en tekenaars. Zaterdag 17 december 2022 zal de laatste dag zijn dat de geliefde winkel open is.  De lijstenmakerij kan nog tot en met zaterdag 15 oktober 2022 (morgen) opdrachten aannemen.

Dank aan klanten

De eigenaren bedanken in een bericht op social media alle klanten alvast voor alle fijne jaren waarin zij de moeite namen om naar de winkel te (blijven) komen.  ‘Wij hebben u altijd met heel veel plezier geholpen,’ laat het eigenaarsduo weten. Klanten kunnen nog tot 15 november 2022 volle (of halfvolle) stempelkaarten inwisselen; cadeaubonnen kunnen nog tot en met 17 december gebruikt worden als betaalmiddel.


Meer nieuws

Onderwijs & Educatie gisteren 07:00

Onderwijsspecial (afl. 6): Panta Rhei - Iedereen heeft recht op kansen

Amstelveen - Nu veel kinderen weer voor de keuze staan om een (middelbare) school te kiezen en er diverse Open Dagen van scholen op stapel staan, brengt AmstelveenZ een onderwijsspecial van scholen in Amstelveen en directe omgeving. In aflevering 6: Panta Rhei.

Gezondheid & welzijn 27 jan. 2023 16:14

ANWB AutoMaatje van start in Amstelveen

Amstelveen - De vervoersservice ANWB AutoMaatje gaat per 1 februari 2023 van start in Amstelveen. Vrijwilligers vervoeren via ANWB AutoMaatje met hun eigen auto minder mobiele Amstelveners die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen, of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken.

Kunst & Cultuur 27 jan. 2023 11:17

Jubileumjaar 'Cobra 75' van start met drieluik ‘Ontmoet de Denen’ 

Amstelveen - In het bijzijn van de ambassadeur van Denemarken in Nederland Jarl Frijs-Madsen is gisterenavond in het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen het jubileumjaar 'Cobra 75' van start gegaan met de opening van het Drieluik ‘Ontmoet de Denen’. De tentoonstelling is te zien van 27 januari tot en met 14 mei 2023.