[Beeld via gemeente Amstelveen]

Isolatieactie Amstelveen-Zuid: nog maximaal 200 plekken

Amstelveen - Woningeigenaren in Amstelveen Zuid die hun huis (verder) willen verduurzamen kunnen zich nog tot en met 22 december vrijblijvend inschrijven voor de gemeentelijke isolatieactie. Vanwege de drukte bij installateurs kunnen zich nu nog maximaal 200 inwoners inschrijven binnen deze actie.

In Amstelveen Noord, waar eerder dit jaar een soortgelijke actie werd gehouden, volgt volgend jaar weer een isolatie-actie.

Woningopname

Inwoners uit Amstelveen Zuid die zich nu inschrijven voor de actie ontvangen een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname zal de installateur advies geven over onder andere de locatie van de isolatie. Kort na de woningopname ontvangen inwoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen inwoners besluiten of ze meedoen met de actie.

Aanmelden voor de actie kan tot 22 december 2022 via regionaalenergieloket.nl/amstelveen

Relevant

De noodzaak om energie te besparen is door de gestegen energieprijzen voor veel inwoners relevanter geworden. Wethouder Duurzaamheid, Floor Gordon: ‘Verduurzamen is een langdurig proces. De stappen isoleren, ventileren, duurzame opwek en -verwarmen kan je over meerdere jaren verspreiden. Verduurzamen is een investering, maar het verdient zich over de jaren ook weer terug. Daarbij bespaar je CO₂ en win je aan comfort. Er zijn al veel inspirerende voorbeelden te zien in Amstelveen. Inwoners die al veel stappen hebben gezet en daar nu de vruchten van plukken. Om andere inwoners op weg te helpen blijven we collectieve acties organiseren. Zoals nu de isolatieactie voor Amstelveen-Zuid.’

Verduurzamen

Sommige Amstelveners zijn al ver met het verduurzamen van hun woning. Een duurzaam huis scheelt aanzienlijk in de energiekosten en is een stuk comfortabeler.  Wethouder Gordon was vorige week op bezoek bij de heer en mevrouw Van Rijn, die hun huis al verregaand hebben verduurzaamd.

Fam van Rijn.jpg

De heer van Rijn: ‘We zijn gestart met het isoleren van de zolder en zonnepanelen. Nu hebben we o.a. ook lage temperatuur verwarming, een warmteterugwinning systeem en we koken op inductie. De energiekosten zijn daardoor aanzienlijk verlaagd en binnenklimaat is erg aangenaam. We hebben de verschillende stappen in meer dan 10 jaar gezet, waardoor de investering ook te dragen is. Ook hebben we gebruikgemaakt van subsidiemogelijkheden.’


Meer nieuws

112 vandaag 19:34

Scooter en fiets in botsing op fietspad Bovenkerkerweg

Amstelveen - De bestuurders van een scooter en een fiets zijn maandagavond met elkaar in botsing gekomen op het fietspad van de Bovenkerkerweg ter hoogte van de Burgemeester Wiegelweg (Westwijk).

Algemeen vandaag 10:51

Staking streekvervoer in Amstelveen

Amstelveen - Bij de standplaats van Connexxion-bussen in Amstelveen Zuid hebben diverse chauffeurs zich vanmorgen vroeg verzameld vanwege de eerder aangekondigde staking in het streekvervoer.

Sport vandaag 07:00

Grensverleggend hardlopen

Amstelveen - Wat begon als klein hardlooprondje om het hoofd leeg te maken, is uitgegroeid tot lange afstanden rennen. Manon Schutter (41) is hardloopster en rende afgelopen november van Boston naar New York. In elf dagen liep ze met een groep vrouwen maar liefst 550 kilometer. ‘Ja, dat is ruim een marathon per dag’, lacht ze. Wij spraken met haar over deze topprestatie en andere hardloopervaringen.  

Advertorial Algemeen vandaag 07:00

Co to Go lanceert avondconcept: wees er als de kippen bij!

Aalsmeer - Loogman tanken en wassen breidt Co to Go uit. Vanaf vandaag start Co to Go 7 dagen per week met een avondconcept. Gegrilde kip, maaltijdsalades en dit alles eventueel aangevuld met gebakken aardappelen en sausjes.