Davey Photography, Davey Baas
112

Jonge straatrover gepakt dankzij hulp buurtbewoner; mes gevonden

Amstelveen - De politie heeft zondag aan het einde van de middag mede dankzij een alerte buurtbewoner een verdachte van een straatroof gearresteerd in Amstelveen Zuid. De politie vond ook een mes dat de verdachte had weggegooid op een schoolplein aan Orion. 

De buurtbewoner zag zondag aan het einde van de middag in de omgeving van Orion vanuit zijn auto een jongeman met een tas rennen en vertrouwde de situatie niet. De verdachte jongeman sprong bij De Meent op een fiets en vluchtte de wijk in. De getuige belde 112 in en het bleek dat er inderdaad een diefstal had plaatsgevonden. De buurtbewoner besloot de verdachte te volgen per auto tot hij niet verder kon.

112_straatroof_dpdb3.jpg
De verdachte werd in de boeien geslagen.

De gealarmeerde politie was ook al met meerdere eenheden de wijk ingetrokken en wist mede met behulp van aanwijzingen van omstanders de verdachte te arresteren die zich ophield in de omgeving van Pallas. De jongeman werd direct in de boeien geslagen en volgens getuigen in tranen naar het politiebureau overgebracht.

mes_112_straatroof.jpg
Het aangetroffen mes.

In de omgeving van De Meent, op een schoolplein aan Orion, werd later ook een mes teruggevonden dat de straatrover zeer vermoedelijk had gebruikt bij zijn daad. 

De politie meldt dat het slachtoffer onder bedreiging van een mes zijn tas had moeten afstaan. De gestolen goederen gaan terug naar de rechtmatige eigenaar.

112-Straatroof_ddpb2.jpg
De politie zocht uitvoerig in de bosschages.

Foto: Davey Photography, Davey Baas & Rob Franken


Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:35

Toeslagenaffaire treft ook tientallen Amstelveense gezinnen

Amstelveen - Ook in Amstelveen zijn tientallen gezinnen gedupeerd door de kinderopvangtoeslagenaffaire. De landelijke affaire, waarbij tienduizenden onschuldige ouders tot in lengte van jaren werden aangezien voor fraudeurs en onder een nietsontziend regime onterecht (grote) sommen geld moesten terugbetalen, zorgde vandaag voor het opstappen van het kabinet.

Politiek gisteren 13:03

Gordon regionaal lijstduwer voor D66 bij Tweede Kamer-verkiezing

Amstelveen - D66 heeft Amstelveens wethouder Floor Gordon gevraagd om regionaal lijstduwer te zijn voor D66 bij de verkiezing voor de Tweede Kamer. Daarmee vult zij de lijst aan op plek 74. De verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer wordt gehouden tussen 15 en 17 maart 2021.

112 14 jan. 2021 22:17

Zware aanrijding aan Oranjebaan

Amstelveen - Aan de Oranjebaan in Amstelveen heeft donderdagavond een zware aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenwagens.