Joodse vrouw woonachtig in Amstelveen lastiggevallen

Amstelveen - Een Nederlands-Joodse moeder woonachtig in Amstelveen wordt al wekenlang lastiggevallen omdat haar dochter in het Israelische leger zit.

De vrouw kreeg, zo meldt het CIDI op X, onaangenaam huisbezoek: 3 onbekende personen verschenen deze week aan haar deur en scholden haar uit voor kindermoordenaar. 'Ze vonden dat ze zich moest schamen en begrepen niet waarom ze nog in Nederland woont. Dit ontstellende incident is een rechtstreeks gevolg van de heksenjacht waartoe op sociale media al langere tijd wordt opgeroepen: een Joodse moeder is inmiddels niet meer veilig in haar eigen huis. Waar stopt dit?'

De Telegraaf sprak met de vrouw. Ze spreekt van een heksenjacht op haar gezin, met het huisbezoek als dieptepunt.

Reactie burgemeester: onacceptabel

Burgemeester Tjapko Poppens noemt de initmidatie van de vrouw onacceptabel. 'Het staat mensen vrij om hun mening te uiten over de situatie in het Midden-Oosten, maar dat rechtvaardigt op geen enkele manier het gebruik van agressie.'

Poppens meldt dat de politie de zaak hoog opneemt en doet onderzoek naar de toedracht van zowel dit incident als eerdere incidenten. De burgemeester meldt dat sinds de oorlog in Gaza gemeente en politie extra alert zijn. 'Uiteraard geldt dit ook voor de herdenkingen de komende weken.'

Het bericht van CIDI op X:

tweet cidi tekst.jpg


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen vandaag 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 20 apr. 2024 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.

Algemeen 19 apr. 2024 16:32

Boer Gerlach breekt alle records Cinema Amstelveen en komt zelf naar laatste cinema-vertoning

Amstelveen - De alom geprezen documentairefilm over de Amstelveense akkerbouwer Gerlach heeft alle records van Cinema Amstelveen gebroken. Gerlach zal bij de laatste vertoning van zijn docu in Cinema Amstelveen (dinsdag 30 april om 13.45 uur) in stijl aanwezig zijn, om te praten over het tamelijk overwachte, maar meer dan verdiende succes.