Mike en Pim Peereboom voor de zaak aan de Amsterdamseweg.
Advertorial Zakelijk

Juwelier Peereboom: al 90 jaar een vertrouwd adres

Amstelveen - De zeven etalageruiten vormen een markant herkenningspunt. Samen met het glimmend marmer, waarop de familienaam op de gevel prijkt, zorgen zij voor een uitstraling die helemaal past bij een uniek familiebedrijf. Deze maand viert juwelier Peereboom het negentigjarig bestaan op de Amsterdamseweg.

Dit mooie jubileum wil de familie natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. ‘We kunnen wel een groot feest organiseren’, vertelt de 49-jarige Mike Peereboom, inmiddels de vierde generatie die het bedrijf met veel enthousiasme voortzet, ‘Maar liever laten we onze klanten ook pro­iteren van het jubileum. Daarom komen we gedurende een heel jaar maandelijks met spectaculaire aanbiedingen.

Nu heeft de klant de kans om op een voordelige wijze aan een mooi sieraad te komen die wij verkopen in alle voorkomende prijsklassen. De betreffende sieraden worden maandelijks vermeld op de website www.juwelierpeereboom.nl en zijn terug te vinden via AmstelveenZ Magazine.

Oorsprong

Hoewel de oorsprong van het familiebedrijf in 1912 in Amsterdam ligt, verkaste het toenmalige zilverfabriekje van serviezen en bestekken in 1928 naar Amstelveen. Naar een grotere zaak aan de Amsterdamseweg 201 om een completere juwelierszaak te beginnen. Met succes werden goud, horloges en diamantwerk aan het assortiment toegevoegd.

Later werd ook het pand op nummer 203 erbij gekocht. De derde generatie Peereboom en inmiddels 74 jaar oud, Pim Peereboom, werd geboren in de juwelierszaak.

‘Op mijn zestiende ben ik er zelf ingerold. Nu de vierde generatie mijn zoon Mike met zijn vrouw Petra.’ Aan de overkant op nummer 178 is de 70-jarige broer van

Pim, Bert Peereboom, in de klokkenzaak terechtgekomen waar hij inmiddels met zijn zoon Robert (39) nog alle reparatie en restauratie aan elk type klok uitvoert in eigen atelier.

Verknocht aan het vak

Mike Peereboom ging als klein jongetje al graag met zijn vader op pad, om bij klanten juwelen af te leveren. ‘We zijn verknocht aan dit vak’, zo laat hij weten. ‘Mensen komen hier op belangrijke momenten in hun leven. Bijvoorbeeld bij een geboorte, een huwelijk of een verjaardag, maar ook als iemand is overleden.’

De prachtige verzameling sieraden in de zaak is een lust voor het oog, en in elke prijsklasse is er een mooi sieraad te vinden. Trouwringen zijn echter al jaren één van de specialiteiten van de ­firma. ‘Met altijd een vaste korting van 25 procent op de aanschaf van een paar gouden trouwringen’, zo laat Mike tot slot weten.

De heren Peereboom en het team staan klaar om u te adviseren bij de aankoop van een mooi sieraad, maar ook voor het restaureren van een klok kunt u terecht op de Amsterdamseweg. Er is volop gratis parkeergelegenheid.

Juwelier Peereboom
Amsterdamseweg 201-203
Telefoon beide zaken 020-6412493
Open di t/m vr 09.30 tot 18.00 uur
zat 09.30 tot 17.00 uur
www.juwelierpeereboom.nl

[Deze advertorial is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine No. 35, december 2018] 

Meer nieuws

Sport vandaag 14:52

Back to the Future bij NTC Amstelveen

Amstelveen - Van zondag 30 juni tot en met zondag 6 juli vinden er in Amstelveen twee grote internationale tennistoernooien plaats. 

112 vandaag 13:58

Zoekactie in Ouderkerkerplas naar 14-jarige: slachtoffer gevonden

Ouderkerk aan de Amstel - Dinsdagmiddag rond 13.00 uur is er in de Oudekerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel een zoekactie op touw gezet. De politiehelikopter en brandweerduikers zochten vanaf de straat Aan de Wind het water af omdat er een 14-jarige jongen vermist zou zijn. Het slachtoffer is inmiddels gevonden en overgebracht naar het ziekenhuis.  

Rubriek: Onderweg op de A9 vandaag 10:54

27 juni: webinar over de werkzaamheden aan de A9

Amstelveen - Op donderdag 27 juni, van 20.00 uur tot 21.30 uur, wordt er een webinar georganiseerd (digitaal) over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. 

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

Bovenkerk verandert 13 juli tijdens Zomerfeest in olympisch dorp

Amstelveen - Zaterdag 13 juli van 14.00 tot 19.00 uur vindt in het Urbanuspark het jaarlijkse Zomerfeest in Bovenkerk plaats. Deze keer staat het feest in het teken van de Olympische Spelen. Voor één dag wordt Bovenkerk een heus olympisch dorp met o.a. leuke sportieve activiteiten voor jeugdige bezoekers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook dit jaar weer langskomen voor Heel Bovenkerk Bakt, de braderie, de barbecue, heerlijke hapjes en drankjes en diverse optredens.

Evenementen & Activiteiten gisteren 17:32

Amstelveen Culinair 2024: Een culinair feest aan de Poeloever

Amstelveen - De zomer is begonnen en dat betekent dat het bijna tijd is voor hét fijnproevers evenement van het jaar: Amstelveen Culinair. Op zaterdag 6 juli wordt de prachtige poeloever, met uitzicht over De Poel en het Amsterdamse Bos, omgetoverd tot een culinaire ontmoetingsplaats. Dit jaar is het extra speciaal omdat het terrein nog nooit eerder voor een evenement is gebruikt. Met het mooie weer kunnen bezoekers hier genieten van de zonsondergang over De Poel.

Algemeen gisteren 13:51

Nieuwe naam ontmoetingsruimte Kastanjeflat onthuld: Kastanjehof

Amstelveen - Met trots is de nieuwe naam van de ontmoetingsruimte in de Kastanjeflat bekend gemaakt: Kastanjehof. Het naambord werd feestelijk onthuld door wethouder Marijn van Ballegooijen, waarmee de vernieuwde ontmoetingsplek officieel in gebruik is genomen.