Juwelier Peereboom: al 90 jaar een vertrouwd adres

Juwelier Peereboom: al 90 jaar een vertrouwd adres Foto: Mike en Pim Peereboom voor de zaak aan de Amsterdamseweg.

Amstelveen - De zeven etalageruiten vormen een markant herkenningspunt. Samen met het glimmend marmer, waarop de familienaam op de gevel prijkt, zorgen zij voor een uitstraling die helemaal past bij een uniek familiebedrijf. Deze maand viert juwelier Peereboom het negentigjarig bestaan op de Amsterdamseweg.

Dit mooie jubileum wil de familie natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. ‘We kunnen wel een groot feest organiseren’, vertelt de 49-jarige Mike Peereboom, inmiddels de vierde generatie die het bedrijf met veel enthousiasme voortzet, ‘Maar liever laten we onze klanten ook pro­iteren van het jubileum. Daarom komen we gedurende een heel jaar maandelijks met spectaculaire aanbiedingen.

Nu heeft de klant de kans om op een voordelige wijze aan een mooi sieraad te komen die wij verkopen in alle voorkomende prijsklassen. De betreffende sieraden worden maandelijks vermeld op de website www.juwelierpeereboom.nl en zijn terug te vinden via AmstelveenZ Magazine.

Oorsprong

Hoewel de oorsprong van het familiebedrijf in 1912 in Amsterdam ligt, verkaste het toenmalige zilverfabriekje van serviezen en bestekken in 1928 naar Amstelveen. Naar een grotere zaak aan de Amsterdamseweg 201 om een completere juwelierszaak te beginnen. Met succes werden goud, horloges en diamantwerk aan het assortiment toegevoegd.

Later werd ook het pand op nummer 203 erbij gekocht. De derde generatie Peereboom en inmiddels 74 jaar oud, Pim Peereboom, werd geboren in de juwelierszaak.

‘Op mijn zestiende ben ik er zelf ingerold. Nu de vierde generatie mijn zoon Mike met zijn vrouw Petra.’ Aan de overkant op nummer 178 is de 70-jarige broer van

Pim, Bert Peereboom, in de klokkenzaak terechtgekomen waar hij inmiddels met zijn zoon Robert (39) nog alle reparatie en restauratie aan elk type klok uitvoert in eigen atelier.

Verknocht aan het vak

Mike Peereboom ging als klein jongetje al graag met zijn vader op pad, om bij klanten juwelen af te leveren. ‘We zijn verknocht aan dit vak’, zo laat hij weten. ‘Mensen komen hier op belangrijke momenten in hun leven. Bijvoorbeeld bij een geboorte, een huwelijk of een verjaardag, maar ook als iemand is overleden.’

De prachtige verzameling sieraden in de zaak is een lust voor het oog, en in elke prijsklasse is er een mooi sieraad te vinden. Trouwringen zijn echter al jaren één van de specialiteiten van de ­firma. ‘Met altijd een vaste korting van 25 procent op de aanschaf van een paar gouden trouwringen’, zo laat Mike tot slot weten.

De heren Peereboom en het team staan klaar om u te adviseren bij de aankoop van een mooi sieraad, maar ook voor het restaureren van een klok kunt u terecht op de Amsterdamseweg. Er is volop gratis parkeergelegenheid.

Juwelier Peereboom
Amsterdamseweg 201-203
Telefoon beide zaken 020-6412493
Open di t/m vr 09.30 tot 18.00 uur
zat 09.30 tot 17.00 uur
www.juwelierpeereboom.nl

[Deze advertorial is ook verschenen in AmstelveenZ Magazine No. 35, december 2018] 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties