Kijktip: AmstelKids Sinterklaas Journaal

Amstelveen - Dit jaar is er geen grote Amstelveense Sinterklaasintocht, maar om dat leed te verzachten heeft de lokale kinderkrant AmstelKids in samenwerking met de organisatie van de Amstelveense intocht een speciaal Journaal gemaakt dat volledig in het teken staat van de komst van Sinterklaas naar Amstelveen. 

Zal de Sint dit gekke jaar wel naar Amstelveen komen? Dat bleef lange tijd de grote vraag. De kinderverslaggevers van de redactie van de kinderkrant Amstelkids maakten zich grote zorgen, ze kregen namelijk een vreemd telefoontje binnen op de redactie.

Het boek van Sinterklaas zou dit weekend zijn verloren in Amstelveen door ene ‘Rommelpiet’. Samen gingen de Amstelveense kinderen op onderzoek uit. En dat moest behoorlijk snel, want de Sint stond op het punt om in Amstelveen aan te komen…

KLIK HIER om HET AMSTELKIDS (SINTERKLAAS-)JOURNAAL TE BEKIJKEN

Het journaal is inmiddels gedeeld op alle basisscholen. De speciale videoproductie is bedoeld voor kinderen van groep 1 t/m groep 4, maar is natuurlijk ook geschikt voor oudere kinderen (en volwassenen).


Meer nieuws

112 vandaag 19:51

Overval op supermarkt Lindenlaan Amstelveen

Amstelveen - Aan de Lindenlaan in Amstelveen Zuid is maandagavond even voor 19.30 uur een supermarkt overvallen. Daarbij is gedreigd met een wapen; een onbekend geldbedrag is buitgemaakt.

Politiek vandaag 10:07

Burgerbelangen Amstelveen: biedt RTVA reële kans, pak uitgestoken hand aan

Amstelveen – Nu de lokale omroep RTVA tot 2024 de uitzendlicentie heeft gekregen van het Commissariaat voor de Media, vindt de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) dat de gemeente er voor moet zorgen dat RTVA op basis van een reëel subsidiebedrag haar werkzaamheden kan hervatten en dat de hand die de omroep nu heeft uitgestoken aangepakt moet worden.