KKC 60 jaar

KKC 60 jaar Foto: Noémi Leons (4e jaars), rector Elisabeth Pels Rijcken en Veerle Hoedemaker (4e jaars) [Fotograaf: Anko Stoffels]

AMSTLEVEEN - De grootste middelbare school van Amstelveen, het Keizer Karel College (KKC), bestaat dit jaar maar liefst 60 jaar. ‘Je tijd op de middelbare school is een belangrijk deel uit je leven. Daarom vieren we dit jaar groot feest en halen we samen herinneringen op’, aldus de huidige rector Elisabeth Pels Rijcken.


- Lees verder onder deze advertentie -

Begin
Op 6 september 1957 gingen de allereerste 53 leerlingen van het Keizer Karel College hun eerste uur in. De katholieke middelbare school – destijds mede opgericht onder leiding van Pastoor Roelvink – was voor die tijd zeer vooruitstrevend: jongens en meiden zaten namelijk in gemengde klassen.

Activiteiten
Al in het eerste schooljaar werd er een talentenjacht georganiseerd, waarin muziek centraal staat. ‘En nog steeds is muziek belangrijk. Maar we organiseren veel meer (terugkerende) activiteiten. Denk aan de het gala in het derde jaar, de stedenreis in 4 havo en 5 vwo, het schaaktoernooi en de musical zijn kenmerkend voor het KKC’, aldus de rector.

Nu
Wat begon als middelbare school met vier docenten en nog geen zestig leerlingen, groeide uit tot een plek waar vanaf komend schooljaar zo’n 1750 leerlingen les krijgen. ‘En van die katholieke stempel is nu nog weinig over’, zo zegt Pieter Veenboer, die veertig jaar in verschillende functies bij de school betrokken was.
‘In al die jaren is er binnen de school veel veranderd. Het KKC gaat al jaren met z’n tijd mee. De school is meerdere malen als excellente school uitgeroepen, er zijn er veel jonge grote talenten ontwikkeld en is ook het technasium ontstaan. Mooi om bij dit zestigjarig jubileum eens stil te staan bij alle veranderingen’, aldus Veenboer.

Reünie
Op vrijdag 14 juli worden - vanwege de gouden verjaardag van het KKC - herinneringen opgehaald tijdens de grote reünie. ‘We richten onder andere voor ieder eindexamenjaar een lokaal in met foto’s en documenten. Maken een Wall of Fame en nog veel meer. Laat je verrassen. En natuurlijk is er genoeg te drinken en te eten’, aldus de rector. ‘Het wordt een avond om oude liefdes, vrienden en docenten te ontmoeten. Een avond om nooit meer te vergeten.’

Aanmelden
Wil jij aanwezig zijn op deze reünie op 14 juli? Aanmelden kan via het inschrijfformulier van het KKC.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties