Noémi Leons (4e jaars), rector Elisabeth Pels Rijcken en Veerle Hoedemaker (4e jaars) [Fotograaf: Anko Stoffels]

KKC 60 jaar

AMSTLEVEEN - De grootste middelbare school van Amstelveen, het Keizer Karel College (KKC), bestaat dit jaar maar liefst 60 jaar. ‘Je tijd op de middelbare school is een belangrijk deel uit je leven. Daarom vieren we dit jaar groot feest en halen we samen herinneringen op’, aldus de huidige rector Elisabeth Pels Rijcken.

Begin
Op 6 september 1957 gingen de allereerste 53 leerlingen van het Keizer Karel College hun eerste uur in. De katholieke middelbare school – destijds mede opgericht onder leiding van Pastoor Roelvink – was voor die tijd zeer vooruitstrevend: jongens en meiden zaten namelijk in gemengde klassen.

Activiteiten
Al in het eerste schooljaar werd er een talentenjacht georganiseerd, waarin muziek centraal staat. ‘En nog steeds is muziek belangrijk. Maar we organiseren veel meer (terugkerende) activiteiten. Denk aan de het gala in het derde jaar, de stedenreis in 4 havo en 5 vwo, het schaaktoernooi en de musical zijn kenmerkend voor het KKC’, aldus de rector.

Nu
Wat begon als middelbare school met vier docenten en nog geen zestig leerlingen, groeide uit tot een plek waar vanaf komend schooljaar zo’n 1750 leerlingen les krijgen. ‘En van die katholieke stempel is nu nog weinig over’, zo zegt Pieter Veenboer, die veertig jaar in verschillende functies bij de school betrokken was.
‘In al die jaren is er binnen de school veel veranderd. Het KKC gaat al jaren met z’n tijd mee. De school is meerdere malen als excellente school uitgeroepen, er zijn er veel jonge grote talenten ontwikkeld en is ook het technasium ontstaan. Mooi om bij dit zestigjarig jubileum eens stil te staan bij alle veranderingen’, aldus Veenboer.

Reünie
Op vrijdag 14 juli worden - vanwege de gouden verjaardag van het KKC - herinneringen opgehaald tijdens de grote reünie. ‘We richten onder andere voor ieder eindexamenjaar een lokaal in met foto’s en documenten. Maken een Wall of Fame en nog veel meer. Laat je verrassen. En natuurlijk is er genoeg te drinken en te eten’, aldus de rector. ‘Het wordt een avond om oude liefdes, vrienden en docenten te ontmoeten. Een avond om nooit meer te vergeten.’

Aanmelden
Wil jij aanwezig zijn op deze reünie op 14 juli? Aanmelden kan via het inschrijfformulier van het KKC.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.