Noémi Leons (4e jaars), rector Elisabeth Pels Rijcken en Veerle Hoedemaker (4e jaars) [Fotograaf: Anko Stoffels]

KKC 60 jaar

AMSTLEVEEN - De grootste middelbare school van Amstelveen, het Keizer Karel College (KKC), bestaat dit jaar maar liefst 60 jaar. ‘Je tijd op de middelbare school is een belangrijk deel uit je leven. Daarom vieren we dit jaar groot feest en halen we samen herinneringen op’, aldus de huidige rector Elisabeth Pels Rijcken.

Begin
Op 6 september 1957 gingen de allereerste 53 leerlingen van het Keizer Karel College hun eerste uur in. De katholieke middelbare school – destijds mede opgericht onder leiding van Pastoor Roelvink – was voor die tijd zeer vooruitstrevend: jongens en meiden zaten namelijk in gemengde klassen.

Activiteiten
Al in het eerste schooljaar werd er een talentenjacht georganiseerd, waarin muziek centraal staat. ‘En nog steeds is muziek belangrijk. Maar we organiseren veel meer (terugkerende) activiteiten. Denk aan de het gala in het derde jaar, de stedenreis in 4 havo en 5 vwo, het schaaktoernooi en de musical zijn kenmerkend voor het KKC’, aldus de rector.

Nu
Wat begon als middelbare school met vier docenten en nog geen zestig leerlingen, groeide uit tot een plek waar vanaf komend schooljaar zo’n 1750 leerlingen les krijgen. ‘En van die katholieke stempel is nu nog weinig over’, zo zegt Pieter Veenboer, die veertig jaar in verschillende functies bij de school betrokken was.
‘In al die jaren is er binnen de school veel veranderd. Het KKC gaat al jaren met z’n tijd mee. De school is meerdere malen als excellente school uitgeroepen, er zijn er veel jonge grote talenten ontwikkeld en is ook het technasium ontstaan. Mooi om bij dit zestigjarig jubileum eens stil te staan bij alle veranderingen’, aldus Veenboer.

Reünie
Op vrijdag 14 juli worden - vanwege de gouden verjaardag van het KKC - herinneringen opgehaald tijdens de grote reünie. ‘We richten onder andere voor ieder eindexamenjaar een lokaal in met foto’s en documenten. Maken een Wall of Fame en nog veel meer. Laat je verrassen. En natuurlijk is er genoeg te drinken en te eten’, aldus de rector. ‘Het wordt een avond om oude liefdes, vrienden en docenten te ontmoeten. Een avond om nooit meer te vergeten.’

Aanmelden
Wil jij aanwezig zijn op deze reünie op 14 juli? Aanmelden kan via het inschrijfformulier van het KKC.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.