AmstelveenZ

Klachten over malafide hondenuitlaatservices in Amsterdamse bos

Amstelveen – De politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) heeft een toenemend aantal klachten ontvangen over malafide hondenuitlaatservices (zonder vergunning) in het Amsterdamse bos. Geregistreerde uitlaatservices zijn daar de dupe van, omdat er niet wordt gehandhaafd.

De niet-geregistreerde services zijn volgens AVA een doorn in het oog van Amstelveense hondenuitlaatbedrijven, die een dure vergunning hebben gekocht en met lede ogen moeten toezien dat er niet of nauwelijks gehandhaafd wordt.

Regels geschonden

‘De regels die voor de uitlaatservices gelden, worden regelmatig geschonden door de malafide bedrijven, met alle gevolgen en overlast van dien,’ zo meldt AVA, dat vragen heeft gesteld aan het Amstelveense College van B & W.

AVA stelt de klachten van de Amstelveense ondernemers terecht te vinden: ‘Het kan toch niet zo zijn, dat er flink betaald moet worden voor een vergunning, waar niets tegenover staat en geen controle op is?’

AVA stelt blij te zijn dat in het Amsterdamse bos wel wordt gecontroleerd op loslopende honden (in de gebieden waar dat niet mag). 'Wij juichen dat toe. Het is belangrijk om hondeneigenaren bewuster te maken van ongewenste gevolgen (verstoring broedseizoen, veiligheid) van loslopende honden in de natuur.'

Vragen

De vragen die AVA heeft gesteld aan het College van B en W luiden alks volgt:

  1. Is het college er mee bekend dat in de praktijk niet danwel nauwelijks wordt gecontroleerd op het bezit van een vergunning uitlaatservice honden?
    b. Zoja, kan het college aangeven wat daarvan de reden is, en zo nee wil het college daarover informatie vragen aan de gemeente Amsterdam?
    c. Indien dit een gebrek aan capaciteit betreft, is het college bereid bij de gemeente Amsterdam aan te dringen deze capaciteit te verruimen, zodat tot adequate handhaving kan worden gekomen? 
    d. Indien dit een prioriteitskwestie is, is het college bereid bij de gemeente Amsterdam er op aan te dringen aan de handhaving een hogere prioriteit toe te kennen?
    e. Ziet het college mogelijkheden dat de gemeente Amstelveen zelf in een deel van de handhaving voorziet?

Meer nieuws

Kunst & Cultuur gisteren 21:36

Bostheater vraagt 4 ton subsidie, krijgt nul

Amstelveen - Het Amsterdamse Bostheater krijgt over de periode 2021-2024 geen cent subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK). Tussen 2017 en 2020 kreeg het bostheater nog 265.000 euro van AFK. 

Politiek gisteren 11:26

AVA wil meer weten van mogelijke mondkapjesplicht in Amstelveen

Amstelveen – De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) wil weten hoe gemeente Amstelveen omgaat met de experimentele mondkapjesplicht, nu binnen Veiligheidsregio Amsterdam/Amstelland het dragen van een gezichtsmasker verplicht kan worden gesteld op drukke plekken. Amsterdam is al zo ver en voert vanaf 5 augustus een mondkapjesplicht in in diverse delen van de stad.  

Algemeen gisteren 09:46

9-jarige Amstelvener haalt 1100 euro op voor cheeta's met fietstocht door Safaripark

Amstelveen – De 9-jarige Amstelveense scholier Gio Cruz heeft afgelopen weekeinde ruim 1100 euro opgehaald met een sponsorfietstocht door Safaripark Beekse Bergen. Het geld gaat naar een beschermingsproject voor cheeta's. De jonge dierenliefhebber wist in een uur tijd zeven rondjes door het Wildlifepark te fietsen.

Amstelveen van voorheen 2 aug. 2020 18:00

Amstelveen van voorheen (206)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 206 een foto van de voormalige locatie van BMW-dealer Van Poelgeest, toen deze nog in het hart van het Oude Dorp was gevestigd, met tankstation.