Anko Stoffels
Advertorial Zakelijk

Klokkenspeciaalzaak Peereboom: samen meer dan 70 jaar ervaring

Amstelveen  - Wie klokkenspeciaalzaak Peereboom bezoekt, wandelt een andere wereld binnen. Een wereld waarin de tijd even lijkt stil te staan. Want waar je ook kijkt, je oog valt op indrukwekkende uurwerken uit de achttiende en de negentiende eeuw. Met veel vakmanschap en kennis houden de 71-jarige Bert Peereboom en zijn zoon Robert (39) zich hier dagelijks bezig met het restaureren en repareren van antieke staande-, wand- en tafelklokken.

Het is bijzonder wat de twee enthousiaste klokkenmakers hier doen.  Terwijl Bert Peereboom, die al meer dan 50 jaar (!) in het vak zit, zich tegenwoordig louter toelegt op het repareren van antieke zakhorloges, bezigt zijn zoon Robert zich met het schoonmaken en restaureren van de antieke wand- en tafelklokken en de grote staanders. 

Uitstervend beroep

‘Toch is het beroep van klokkenmaker een uitstervend beroep,’ verklaart Bert Peereboom, die het vak weer van zijn vader leerde.  ‘Alleen oudere mensen hebben nog een antieke klok in huis die ze hebben geërfd van hun ouders of grootouders. Bovendien richt de vakopleiding zich merendeel op het vak van horlogemaker en niet op klokkenmaker. Toch hebben wij gelukkig nog heel veel werk en komen klanten uit alle windstreken van Nederland hier naartoe.’

Klokkenspeciaalzaak Peereboom bestaat al 45 jaar en in het eigen atelier kunnen uurwerken van de meest uiteenlopende types en merken worden gerepareerd. ‘We  repareren ieder denkbaar mankement,’ vertelt Robert Peereboom. ‘Of het nu gaat om het vervangen van een tandwiel, een veer of wanneer het gaat om een complete restauratie van de antieke klok.  Maar meestal moet de klok worden schoongemaakt, verbüst (nieuwe lagers), geolied worden en weer goed worden afgesteld.’

Precisiewerk

Robert en zijn vader Bert werken met veel plezier al jaren samen in hun aansprekende atelier. ‘Ik houd van het precisiewerk dat er bij komt kijken,’  zegt Robert, die is afgestudeerd als rijks gediplomeerde klokkenmaker. ‘En ook beroep-technisch vind ik het repareren en restaureren van antieke klokken ontzettend interessant om te doen. ‘

Klokkenmaker Peereboom biedt een garantie van twee  jaar op alle restauratiewerkzaamheden. Is het antieke erfstuk niet hanteerbaar, dan zorgen Bert en Robert dat de klok wordt opgehaald en na de reparatie of restauratie weer wordt thuis gebracht. Bij klokkenspeciaalzaak Peereboom verkopen ze ook diverse antieke klokken zoals staande en hangklokken. De klokken worden verkocht met twee jaar garantie.

Klokkenspeciaalzaak Peereboom & Zn | Amsterdamseweg 178 |  1182HL Amstelveen | Telefoon  020-6412493 |


Meer nieuws

Winkels vandaag 09:37

Verkoopstart van mini-versie Zwijntje

Amstelveen - De door Stadshart Amstelveen geproduceerde mini-versie van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje gaat vandaag vanaf 12.30 uur in de verkoop bij de receptie van het winkelcentrum in het Binnenhof.

Politiek gisteren 12:20

Aanpassing woontorenplan Groenelaan geeft Burgerbelangen nog geen reden tot juichen

Amstelveen – De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) geeft aan nog niet gerust te zijn op de woningbouwplannen op de plek van het tankstation en de showroom in de wijk Groenelaan (Newa 2), ondanks dat de wethouder na overleg met de projectontwikkelaar vindt dat de plannen opnieuw vormgegeven moeten worden in overleg met buurtbewoners.

Algemeen gisteren 10:03

Weer forse snelheidsovertredingen: rijbewijs inleveren

Amstelveen - Tijdens een korte snelheidscontrole op de Beneluxbaan in Amstelveen zijn gisteren opnieuw diverse hardrijders op de bon geslingerd en mocht een bestuurster haar rijbewijs inleveren omdat ze 56 kilometer per uur te hard reed. Op Rijksweg A9 kon een bestuurder zijn hagelnieuwe snelle auto (net een dag oud) inleveren na een forse snelheidsovertreding (176 km/u waar 100 is toegestaan).