Anko Stoffels
Advertorial Zakelijk

Klokkenspeciaalzaak Peereboom: samen meer dan 70 jaar ervaring

Amstelveen  - Wie klokkenspeciaalzaak Peereboom bezoekt, wandelt een andere wereld binnen. Een wereld waarin de tijd even lijkt stil te staan. Want waar je ook kijkt, je oog valt op indrukwekkende uurwerken uit de achttiende en de negentiende eeuw. Met veel vakmanschap en kennis houden de 71-jarige Bert Peereboom en zijn zoon Robert (39) zich hier dagelijks bezig met het restaureren en repareren van antieke staande-, wand- en tafelklokken.

Het is bijzonder wat de twee enthousiaste klokkenmakers hier doen.  Terwijl Bert Peereboom, die al meer dan 50 jaar (!) in het vak zit, zich tegenwoordig louter toelegt op het repareren van antieke zakhorloges, bezigt zijn zoon Robert zich met het schoonmaken en restaureren van de antieke wand- en tafelklokken en de grote staanders. 

Uitstervend beroep

‘Toch is het beroep van klokkenmaker een uitstervend beroep,’ verklaart Bert Peereboom, die het vak weer van zijn vader leerde.  ‘Alleen oudere mensen hebben nog een antieke klok in huis die ze hebben geërfd van hun ouders of grootouders. Bovendien richt de vakopleiding zich merendeel op het vak van horlogemaker en niet op klokkenmaker. Toch hebben wij gelukkig nog heel veel werk en komen klanten uit alle windstreken van Nederland hier naartoe.’

Klokkenspeciaalzaak Peereboom bestaat al 45 jaar en in het eigen atelier kunnen uurwerken van de meest uiteenlopende types en merken worden gerepareerd. ‘We  repareren ieder denkbaar mankement,’ vertelt Robert Peereboom. ‘Of het nu gaat om het vervangen van een tandwiel, een veer of wanneer het gaat om een complete restauratie van de antieke klok.  Maar meestal moet de klok worden schoongemaakt, verbüst (nieuwe lagers), geolied worden en weer goed worden afgesteld.’

Precisiewerk

Robert en zijn vader Bert werken met veel plezier al jaren samen in hun aansprekende atelier. ‘Ik houd van het precisiewerk dat er bij komt kijken,’  zegt Robert, die is afgestudeerd als rijks gediplomeerde klokkenmaker. ‘En ook beroep-technisch vind ik het repareren en restaureren van antieke klokken ontzettend interessant om te doen. ‘

Klokkenmaker Peereboom biedt een garantie van twee  jaar op alle restauratiewerkzaamheden. Is het antieke erfstuk niet hanteerbaar, dan zorgen Bert en Robert dat de klok wordt opgehaald en na de reparatie of restauratie weer wordt thuis gebracht. Bij klokkenspeciaalzaak Peereboom verkopen ze ook diverse antieke klokken zoals staande en hangklokken. De klokken worden verkocht met twee jaar garantie.

Klokkenspeciaalzaak Peereboom & Zn | Amsterdamseweg 178 |  1182HL Amstelveen | Telefoon  020-6412493 |


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.