Anko Stoffels
Advertorial Zakelijk

Klokkenspeciaalzaak Peereboom: samen meer dan 70 jaar ervaring

Amstelveen  - Wie klokkenspeciaalzaak Peereboom bezoekt, wandelt een andere wereld binnen. Een wereld waarin de tijd even lijkt stil te staan. Want waar je ook kijkt, je oog valt op indrukwekkende uurwerken uit de achttiende en de negentiende eeuw. Met veel vakmanschap en kennis houden de 71-jarige Bert Peereboom en zijn zoon Robert (39) zich hier dagelijks bezig met het restaureren en repareren van antieke staande-, wand- en tafelklokken.

Het is bijzonder wat de twee enthousiaste klokkenmakers hier doen.  Terwijl Bert Peereboom, die al meer dan 50 jaar (!) in het vak zit, zich tegenwoordig louter toelegt op het repareren van antieke zakhorloges, bezigt zijn zoon Robert zich met het schoonmaken en restaureren van de antieke wand- en tafelklokken en de grote staanders. 

Uitstervend beroep

‘Toch is het beroep van klokkenmaker een uitstervend beroep,’ verklaart Bert Peereboom, die het vak weer van zijn vader leerde.  ‘Alleen oudere mensen hebben nog een antieke klok in huis die ze hebben geërfd van hun ouders of grootouders. Bovendien richt de vakopleiding zich merendeel op het vak van horlogemaker en niet op klokkenmaker. Toch hebben wij gelukkig nog heel veel werk en komen klanten uit alle windstreken van Nederland hier naartoe.’

Klokkenspeciaalzaak Peereboom bestaat al 45 jaar en in het eigen atelier kunnen uurwerken van de meest uiteenlopende types en merken worden gerepareerd. ‘We  repareren ieder denkbaar mankement,’ vertelt Robert Peereboom. ‘Of het nu gaat om het vervangen van een tandwiel, een veer of wanneer het gaat om een complete restauratie van de antieke klok.  Maar meestal moet de klok worden schoongemaakt, verbüst (nieuwe lagers), geolied worden en weer goed worden afgesteld.’

Precisiewerk

Robert en zijn vader Bert werken met veel plezier al jaren samen in hun aansprekende atelier. ‘Ik houd van het precisiewerk dat er bij komt kijken,’  zegt Robert, die is afgestudeerd als rijks gediplomeerde klokkenmaker. ‘En ook beroep-technisch vind ik het repareren en restaureren van antieke klokken ontzettend interessant om te doen. ‘

Klokkenmaker Peereboom biedt een garantie van twee  jaar op alle restauratiewerkzaamheden. Is het antieke erfstuk niet hanteerbaar, dan zorgen Bert en Robert dat de klok wordt opgehaald en na de reparatie of restauratie weer wordt thuis gebracht. Bij klokkenspeciaalzaak Peereboom verkopen ze ook diverse antieke klokken zoals staande en hangklokken. De klokken worden verkocht met twee jaar garantie.

Klokkenspeciaalzaak Peereboom & Zn | Amsterdamseweg 178 |  1182HL Amstelveen | Telefoon  020-6412493 |


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.