Koningsdag Amstelveen: het was weer een geweldig feestje

AMSTELVEEN - Het zit er weer op: Koningsdag in Amstelveen. En het was opnieuw één groot feest. Duizenden Amstelveners trokken gedurende de dag de gemeente in en verzamelden zich in de namiddag als vanouds op de vertrouwde hot spots.

Op de straten voor Hotel Bar Abina was het aan het eind van de dag voor het zoveelste jaar in sKoningsdag Abina 1uccessie mega-druk: er werd zelfs gesproken van een recorddrukte. De lokale omroep RTV Amstelveen zond dit jaar live vanaf de locatie uit. Onder meer Wolter Kroes trad op het mega-podium aan de Amsterdamseweg op.

 

Oude Dorp
Het Oude Dorp won dit jaar opnieuw aan populariteit als vrijmarkt-afterpartylocatie  en mocht in de namiddag eveneens rekenen op aanzienlijke belangstelling, vooral bij het hoofdpodium voor Grand Café 't Oude Dorp.
WeerKoningsdag Grand Cafe t Oude Dorp 2
Ondanks matige weersvoorspellingen was het nagenoeg de hele dag zonnig in Amstelveen; in de middag brak de Amstelveense hemel volledig open en vloeide de drank in de café's rijkelijk.

Op de foto
Het Dorpsplein om 19.00 uur: het definitieve einde van de vrijmarkt. Kijk op Facebook (www.facebook.com/amstelveenz) voor meer foto's.


Meer nieuws

Sport vandaag 14:52

Back to the Future bij NTC Amstelveen

Amstelveen - Van zondag 30 juni tot en met zondag 6 juli vinden er in Amstelveen twee grote internationale tennistoernooien plaats. 

112 vandaag 13:58

Zoekactie in Ouderkerkerplas naar 14-jarige: slachtoffer gevonden

Ouderkerk aan de Amstel - Dinsdagmiddag rond 13.00 uur is er in de Oudekerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel een zoekactie op touw gezet. De politiehelikopter en brandweerduikers zochten vanaf de straat Aan de Wind het water af omdat er een 14-jarige jongen vermist zou zijn. Het slachtoffer is inmiddels gevonden en overgebracht naar het ziekenhuis.  

Rubriek: Onderweg op de A9 vandaag 10:54

27 juni: webinar over de werkzaamheden aan de A9

Amstelveen - Op donderdag 27 juni, van 20.00 uur tot 21.30 uur, wordt er een webinar georganiseerd (digitaal) over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. 

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

Bovenkerk verandert 13 juli tijdens Zomerfeest in olympisch dorp

Amstelveen - Zaterdag 13 juli van 14.00 tot 19.00 uur vindt in het Urbanuspark het jaarlijkse Zomerfeest in Bovenkerk plaats. Deze keer staat het feest in het teken van de Olympische Spelen. Voor één dag wordt Bovenkerk een heus olympisch dorp met o.a. leuke sportieve activiteiten voor jeugdige bezoekers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook dit jaar weer langskomen voor Heel Bovenkerk Bakt, de braderie, de barbecue, heerlijke hapjes en drankjes en diverse optredens.

Evenementen & Activiteiten gisteren 17:32

Amstelveen Culinair 2024: Een culinair feest aan de Poeloever

Amstelveen - De zomer is begonnen en dat betekent dat het bijna tijd is voor hét fijnproevers evenement van het jaar: Amstelveen Culinair. Op zaterdag 6 juli wordt de prachtige poeloever, met uitzicht over De Poel en het Amsterdamse Bos, omgetoverd tot een culinaire ontmoetingsplaats. Dit jaar is het extra speciaal omdat het terrein nog nooit eerder voor een evenement is gebruikt. Met het mooie weer kunnen bezoekers hier genieten van de zonsondergang over De Poel.

Algemeen gisteren 13:51

Nieuwe naam ontmoetingsruimte Kastanjeflat onthuld: Kastanjehof

Amstelveen - Met trots is de nieuwe naam van de ontmoetingsruimte in de Kastanjeflat bekend gemaakt: Kastanjehof. Het naambord werd feestelijk onthuld door wethouder Marijn van Ballegooijen, waarmee de vernieuwde ontmoetingsplek officieel in gebruik is genomen.