De Turftrapster, van de sokkel gereden.

Kosten omvergereden Turftrapster worden vergoed

Amstelveen - De gemeente Amstelveen krijgt de kosten voor het herstellen en herplaatsen van de ondersteboven gereden Turftrapster in het Oude Dorp in zijn geheel vergoed. Het bedrijf waarvoor de chauffeur werkte die verantwoordelijk is voor de aanrijding, heeft zijn aansprakelijkheid erkend.

Het stadsbestuur is tevreden dat het zo opgelost kan worden. ,,Ik wil de betrokken bewoners die mij foto’s van het incident hebben gestuurd bedanken”, zegt wethouder van Cultuur Herbert Raat vandaag in een persbericht van de gemeente. "Hierdoor hebben we de zaak snel kunnen oplossen.”

Waarde           

“Het is goed om te zien dat Amstelveners de culturele waarde van het beeld en wat de Turftrapster voor Amstelveen betekent, waarderen”, vervolgt Raat. ,,We maken ons er hard voor het beeld zo snel mogelijk terug te plaatsen in de stad.”

Voor het bronzen beeld is een hardstenen sokkel besteld in plaats van een gemetselde. Op de laatste variant was enkele jaren geleden bij de herplaatsing van de Turftrapster op het gerenoveerde Dorpsplein de nodige kritiek. Volgens kunstkenners zou het niet bij het beeld passen.

Locatie

Daarom is nu gekozen voor een hardstenen sokkel. Dat betekent echter wel een langere levertijd van vier tot zes weken. “In de tussentijd kijken we naar een passende locatie in het Oude Dorp waar het beeld beter tot zijn recht komt”, zegt Raat. “En waar het geen risico loopt nogmaals omver gereden te worden.”


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.