Krakers verzocht te vertrekken uit Amstelveens kantoorgebouw

Krakers verzocht te vertrekken uit Amstelveens kantoorgebouw Foto: Burgemeester Eenhoorn in gesprek met vertegenwoordigers van We Are Here

Amstelveen - Burgemeester Bas Eenhoorn heeft vanmorgen een bezoek gebracht aan het gekraakte gebouw in studentenwijk Uilenstede en heeft daarbij de krakers verzocht het gebouw te verlaten. 

De groep krakers, bestaande uit voornamelijk uitgeprocedeerde asielzoekers onder de naam We Are Here, lijkt daar geen gehoor aan te geven. Woordvoerders van de groep weigerden de burgemeester aanvankelijk toegang te geven tot het gebouw en wilden alleen praten in de entreehal van het gebouw.

Ook media (waaronder NOS, AT5) kwamen niet verder dan de hal. Na kort overleg met de politie mocht Eenhoorn alsnog naar binnen voor een rondgang. De krakers hebben het gebouw in bezit genomen omdat het leeg stond en ze volgens eigen zeggen proberen te overleven. Het gekraakte gebouw ligt op steenworp afstand van het voormalige kantoorgebouw in de wijk Kronenburg dat korte tijd diende als tijdelijke nood-vuchtelingenopvang, maar al na 15 weken werd gesloten. 

Eenhoorn maakte duidelijk dat de krakers niet welkom zijn in Amstelveen en staat in nauw contact met het Openbaar Ministerie. Als de krakers niet vertrekken dan moet net als bij de vorige kraakactie in Amstelveen de rechter zich erover buigen. Naast politieagenten, was ook de Dienst Terugkeer en Vertrek vanmorgen aanwezig om in gesprek te gaan met leden van de groep. 


Reacties