KWF haalt bijna 30.000 euro op in Amstelveen tijdens collecteweek

Amstelveen - Tijdens de collecteweek in Amstelveen is door vrijwilligers van het KWF maar liefst € 29.836,- opgehaald. 'We zijn iedereen in Amstelveen heel dankbaar voor hun gift', zegt Bas Gijsbers, secretaris van collecteteam Amstelveen. 

Dankzij deze giften kan KWF investeren in levensreddend onderzoek en de zorg voor de kankerpatiënt. Naast contante donaties in de collectebus werd er dit jaar ook veel contactloos gegeven: ruim 26 procent van de giften kwam binnen via het scannen van een QR-code of via WhatsApp.

Corona-maatregelen

'Juist nu is de steun aan kankerpatiënten hard nodig. Onderzoek en zorg mag niet stilvallen. We zijn daarom blij dat we toch hebben kunnen collecteren', zegt Gijsbers. 'Met alle coronamaatregelen was het natuurlijk een bijzondere collecteweek, maar  onze collectanten waren gemotiveerd om er een succes van te maken. Dat is gelukt: de anderhalve meter was goed te handhaven, en we hebben een prachtig bedrag opgehaald.

Doneren KWF Amstelveen

Amstelveners die de collectant(en) gemist hebben en alsnog een bijdrage willen leveren kunnen terecht op de website van het KWF (klik hier) om alsnog te doneren.


Meer nieuws

Winkels vandaag 10:00

Nieuw op Kostverlorenhof: Aziatische delicatessenzaak MayVy

Amstelveen - Nog slechts enkele dagen wachten en dan zal delicatessenzaak MayVy haar deuren openen. Op 30 oktober komt wethouder Floor Gordon de winkel officieel openen. Eigenaresse Willow Le nodigt Amstelveners uit om op 30 en 31 oktober de nieuwe winkel te komen ervaren middels een heerlijke proeverij van Aziatische gerechten.

Corona Amstelveen gisteren 14:19

Na brief ook videoboodschap van burgemeester Amstelveen

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft, na een open brief aan alle Amstelveners eerder deze week, ook een videoboodschap uitgedaan aan inwoners, nu het aantal corona-besmettingen onder Amstelveners flink blijft toenemen.