VTF
112

Lapmaatregelen voor Amstelveense politiecapaciteit

Amstelveen - Met tijdelijke maatregelen wordt gepoogd de basispolitiezorg in Amstelveen weer op aanvaardbaar niveau te brengen, zodat de politie weer meer zichtbaar op straat aanwezig is.

De beperkte Amstelveense politiecapaciteit is al langer een punt van zorg. De politie gaat nu een deel van de capaciteit van de specialistische polititeams uit regio Amsterdam-Amstelland tijdelijk overhevelen naar de basisteams in de regio. Dat meldt burgmeester Tjapko Poppens in een brief aan de gemeenteraad.

Langere termijn

Poppens meldt dat de inzet van het Amstelveense basisteam daardoor de komende tijd op niveau blijft voor de regulie politiezorg, maar hij benadrukt dat het om een tijdelijke oplossing gaat - en dat er nog geen structurele oplossing is voor de langere termijn.

Het luiden van de noodklok bij het ministerie van Justitie & Veilgheid om de structurele politiecapaciteit te vergroten - door diverse burgemeesters in deze politieregio - heeft tot dusver nog geen enkel effect gehad, zo blijkt uit de brief.

Uitkleden

Wethouder Herbert Raat spreekt via Twitter van uitkleding van de politie in de regio Amsterdam-Amstelland. Gemeente Amstelveen nam zelf al het heft in handen door een team van oud-politieagenten te formeren, omdat de politiecapaciteit te kort schiet. Raat benadrukt dat de politie-agenten daar zelf geen schuld aan hebben. 'Het is puur een cacpaciteitsprobleem. De agenten in Amstelveen doen hun stinkende best om Amstelveen zo veilig mogelijk te houden.'.'  


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.