Stadshart Amstelveen/LEGO Experience

LEGO Superhelden veroveren Stadshart Amstelveen

AMSTELVEEN - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen verandert van zaterdag 22 tot en met zondag 30 april 2017 opnieuw in een grote LEGO Experience®. 

Het thema deze keer is Superhelden. Op verschillende locaties in het winkelcentrum zal in deze schoolvakantie van alles te beleven zijn voor het hele gezin.

Succes
Het LEGO-event, dat voor de tweede keer in het Stadshart wordt gehouden en afgelopen najaar een groot succes was, is verdeeld over het Binnenhof en het Rembrandthof en door het hele centrum komen losse LEGO-modellen te staan.

Superhelden
Deze keer wordt veel aandacht besteed aan Superhelden: met Star Wars, Batman en Nexo Knights komen kinderen volop aan hun trekken en verandert het winkelcentrum in een spannend uitdagend en creatief LEGO-bolwerk.

Star Wars
Een deel van De Binnenhof wordt geheel in Star Wars-stijl aangekleed en zelfs het personeel zal in gepaste kleding rondlopen. Er komt een gigantische Star Wars Box en er staan grote Star Wars-modellen, volledig opgebouwd uit LEGO-stenen. Met planeten aan het plafond en speciale verlichting ontstaat er een wereld op zich, waarin kinderen kunnen meedoen aan verschillende activiteiten.

Meebouwen
Zo kunnen kinderen meebouwen aan een grote Darth Vader, op de foto gaan met hun favoriete Star Wars held of een eigen Star Wars-masker kleuren. Ook is er gelegenheid vrij te bouwen met LEGO-stenen.

Nexo Knights
Een ander deel van het Binnenhof komt in het teken te staan van Nexo Knights, eveneens met fraaie NEXO-modellen. Hier kunnen kinderen met de speciale Nexo app spelen of een Nexo Knight bouwen. Ook is er gelegenheid om op de foto gaan met Nexo Knights.

Batman
Het Rembrandthof is het domein van Batman: bezoekers betreden het gebied via de roltrap, dwars door een speciale Batcave: lopend door de grot van Batman wordt een wereld betreden waar verschillende LEGO Batman modellen kunnen worden aanschouwd.

Batmobiel
Ook hier zijn diverse kinderactiviteiten: van het bouwen van een LEGO batmobiel tot een spel waarbij Batman-figuren omver kunnen worden gegooid. Ook hier kunnen maskers worden gekleurd en foto’s worden gemaakt met LEGO Batman.

Verder bouwen
Ben Verheijen, centrummanager, kijkt er alvast naar uit: ‘Stadshart Amstelveen bouwt weer verder met LEGO. En het wordt dit jaar nog leuker!’


Meer nieuws

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.