KPMG Lentemarathon

Lentemarathon Amstelveen op 19 maart: verkeershinder op diverse plekken

Amstelveen - De KPMG Lentemarathon Amstelveen, die op zondag 19 maart 2023 wordt gehouden, heeft die dag ook gevolgen voor de bereikbaarheid in Amstelveen. Een overzicht van plekken waar verkeershinder te verwachten valt.

De KPMG Lentemarathon bestaat uit diverse afstanden, waarvoor een route is uitgezet kris-kras door Amstelveen met start en finish op het Stadshart Amstelveen. De uitgezette route loopt vooral via voetpaden en fietspaden.

Wegkruisingen

Tijdens het evenement passeren en kruisen de lopers echter wel diverse doorgaande wegen, waardoor hinder optreedt voor het verkeer. De wegkruisingen van het parcours worden tijdens de passages van de lopers kortdurend (per passage maximaal 1 á 2 minuten) afgezet voor het verkeer.

De belangrijkste wegen die voor de passage van de lopers worden afgezet zijn:

  • Groen van Prinstererlaan – Rembrandtweg;
  • Keizer Karelweg – Graaf Aelbrechtlaan
  • Amsterdamseweg – Nieuwe Karselaan.
  • Amsterdamseweg – Parklaan.
  • Van Heuven Goedhartlaan – Handelsweg.

Afzettingen langere tijd

Verder worden gedurende de marathondag straten voor langere tijd afgezet.

Het gaat hier om

  • deel Rembrandtweg (08:00-17:00)
  • Nieuwe Karselaan (08:30-14:00)
  • Oude Karselaan (08:30-14:00)
  • deel Kazernepad (08:30-16:00)
  • Nesserlaan (09:30-13:00)
  • deel Amsteldijk Zuid (09:30-14:00)

Ook bij het in- en uitrijden van en vanuit de wijken binnen de route zal af en toe hinder optreden.

Hinder Openbaar vervoer

Tijdens de KPMG Lentemarathon kan er ook (beperkte) vertraging optreden in het openbaar vervoer. Met Connexxion zijn afspraken gemaakt om de vertragingen tot het minimum te beperken. Tevens leid Connexxion een buslijn (lijn 300) om via Ouderkerkerlaan tussen 10:30 uur en 15:00 uur, zodat de lopers een veilige doortocht hebben bij de passage Handelsweg.

Hinder fietsers & bromfietsers

Voor (brom)fietsers gelden beperkingen langs de route, waarbij diverse fietspaden worden afgesloten tijdens de passage van de lopers. De beperkingen gelden vooral voor de paden in het Amsterdamse Bos, en de fietspaden langs de Amsterdamseweg (08:00-16:00), Oude Dorp (09:00-15:00), Kazernepad (08:30-16:00), Beneluxbaan (10:15-15:00), Gondel, Brink, Poortwachter en Marne (09:00-12:00).

Daarnaast zullen verschillende fietspaden voor korte tijd geblokkeerd zijn. (Brom)fietsers worden door verkeersregelaars naar alternatieve routes geleid. Voor voetgangers zijn er geen of minimale beperkingen.

Vragen

Mensen die vragen hebben over de afsluitingen kunnen contact opnemen via het e-mailadres info@lentemarathon.nl


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:30

Programma Koningsnacht & Koningsdag Amstelveen 2024: maak het gezellig

Amstelveen - Koningsnacht en Koningsdag staan vanavond (26 april) en morgen (27 april) letterlijk voor de deur: het belooft als vanouds een gezellige mix van festiviteiten en vrijmarkten  te worden. De weersvoorspellingen: her en der zon maar ook af en toe een bui.

Algemeen gisteren 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen gisteren 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding.