KPMG Lentemarathon

Lentemarathon Amstelveen op 19 maart: verkeershinder op diverse plekken

Amstelveen - De KPMG Lentemarathon Amstelveen, die op zondag 19 maart 2023 wordt gehouden, heeft die dag ook gevolgen voor de bereikbaarheid in Amstelveen. Een overzicht van plekken waar verkeershinder te verwachten valt.

De KPMG Lentemarathon bestaat uit diverse afstanden, waarvoor een route is uitgezet kris-kras door Amstelveen met start en finish op het Stadshart Amstelveen. De uitgezette route loopt vooral via voetpaden en fietspaden.

Wegkruisingen

Tijdens het evenement passeren en kruisen de lopers echter wel diverse doorgaande wegen, waardoor hinder optreedt voor het verkeer. De wegkruisingen van het parcours worden tijdens de passages van de lopers kortdurend (per passage maximaal 1 á 2 minuten) afgezet voor het verkeer.

De belangrijkste wegen die voor de passage van de lopers worden afgezet zijn:

 • Groen van Prinstererlaan – Rembrandtweg;
 • Keizer Karelweg – Graaf Aelbrechtlaan
 • Amsterdamseweg – Nieuwe Karselaan.
 • Amsterdamseweg – Parklaan.
 • Van Heuven Goedhartlaan – Handelsweg.

Afzettingen langere tijd

Verder worden gedurende de marathondag straten voor langere tijd afgezet.

Het gaat hier om

 • deel Rembrandtweg (08:00-17:00)
 • Nieuwe Karselaan (08:30-14:00)
 • Oude Karselaan (08:30-14:00)
 • deel Kazernepad (08:30-16:00)
 • Nesserlaan (09:30-13:00)
 • deel Amsteldijk Zuid (09:30-14:00)

Ook bij het in- en uitrijden van en vanuit de wijken binnen de route zal af en toe hinder optreden.

Hinder Openbaar vervoer

Tijdens de KPMG Lentemarathon kan er ook (beperkte) vertraging optreden in het openbaar vervoer. Met Connexxion zijn afspraken gemaakt om de vertragingen tot het minimum te beperken. Tevens leid Connexxion een buslijn (lijn 300) om via Ouderkerkerlaan tussen 10:30 uur en 15:00 uur, zodat de lopers een veilige doortocht hebben bij de passage Handelsweg.

Hinder fietsers & bromfietsers

Voor (brom)fietsers gelden beperkingen langs de route, waarbij diverse fietspaden worden afgesloten tijdens de passage van de lopers. De beperkingen gelden vooral voor de paden in het Amsterdamse Bos, en de fietspaden langs de Amsterdamseweg (08:00-16:00), Oude Dorp (09:00-15:00), Kazernepad (08:30-16:00), Beneluxbaan (10:15-15:00), Gondel, Brink, Poortwachter en Marne (09:00-12:00).

Daarnaast zullen verschillende fietspaden voor korte tijd geblokkeerd zijn. (Brom)fietsers worden door verkeersregelaars naar alternatieve routes geleid. Voor voetgangers zijn er geen of minimale beperkingen.

Vragen

Mensen die vragen hebben over de afsluitingen kunnen contact opnemen via het e-mailadres info@lentemarathon.nl


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:17

Pluktuin Zorgvlied geopend

Amstelveen - Afgelopen week is op gedenkpark Zorgvlied een bijzondere tuin geopend: een natuurlijke bloemenpluktuin. Burgemeester Tjapko Poppens was hierbij aanwezig. Naasten die op Zorgvlied een graf van dierbare bezoeken, kunnen in de pluktuin een paar bloemen plukken en bij het graf neerleggen.

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur gisteren 12:20

Bloesempark Amsterdamse bos in bloei

Amstelveen - De bloeiperiode van het Bloesempark in het Amsterdamse bos is officieel aangebroken.