tjapko_poppen_burgemeester_lieuwe

Lieuwe nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen

Amstelveen - Lieuwe wordt de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen. Hij treedt in de voetsporen van Jara Zurr, die het binnenkort voor gezien houdt.

Lieuwe zal woensdag 10 juli aan het begin van de raadsvergadering worden geïnstalleerd door burgemeester Tjapko Poppens. Tijdens een spannende selectiemiddag streden zes kandidaten om de functie van kinderburgmeester.

Toespraakje

Een jury, die bestond uit burgemeester Poppens, wethouder Frank Berkhout en de raadsleden Bas Zwart van de VVD en Ilika Polderman van Groen Links, beoordeelde de kandidaten op hun ‘burgemeester skills’. Zo moesten de kinderen op de foto, een lintje doorknippen, een interview geven voor de camera en een toespraakje houden van één minuut.

Na uitvoerig juryberaad maakte Poppens volgens een persbericht van de gemeente Amstelveen bekend dat Lieuwe de nieuwe kinderburgemeester wordt. Hij vertelde daarbij dat hij trots is op alle kandidaten en dat hij uitkijkt naar de samenwerking met de nieuwe ‘kinderbaas’ van Amstelveen. Ook vroeg de burgemeester, die zelf pas net is geïnstalleerd, of Lieuwe hem de stad kon laten zien.

Evenementen

Lieuwe is het hele schooljaar 2019-2020 kinderburgemeester. Hij gaat met de burgemeester mee naar evenementen en houdt daar soms een korte toespraak. Het gaat dan onder meer om de intocht van Sinterklaas, de avondvierdaagse en bijeenkomsten op 4 en 5 mei.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 08:00

Hoe gaat het met Rens en Rachel van Hilst op Camping44? (Wij Emigreren, SBS6)

Amstelveen - AmstelveenZ verhaalde begin dit jaar over de avonturen van Rens & Rachel van Hilst, die eind 2018 Amstelveen vaarwel zwaaiden om een volledig nieuw leven op te bouwen en een boerencamping (Camping44) te beginnen in het Italiaanse Loro Piceno. Hoe gaat het nu met het gezin, dat in 2019 te zien was in de eerste aflevering van Wij Emigreren bij SBS6?

Corona Amstelveen 7 aug. 2020 17:54

Positief getest op COVID-19? Zelf je netwerk inlichten

Amstelveen – De GGD in regio Amsterdam, waar Amstelveen onder valt, gaat niet langer alle contacten van met COVID-19 besmette personen nabellen. Positief geteste Amstelveners moeten voorlopig zelf hun contacten gaan waarschuwen.

Algemeen 7 aug. 2020 11:51

AH-inzamelingsactie 'jackpot' voor Voedselbank Amstelveen

Amstelveen - De recente inzamelingactie voor de Voedselbank Amstelveen bij zeven Amstelveense Albert Heijn-filialen, is een groot succes geworden: de actie leverde liefst 240 grote dozen vol houdbare producten op.