Lieuwe nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen

Lieuwe nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen Foto: tjapko_poppen_burgemeester_lieuwe

Amstelveen - Lieuwe wordt de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen. Hij treedt in de voetsporen van Jara Zurr, die het binnenkort voor gezien houdt.


- Lees verder onder deze advertentie -

Lieuwe zal woensdag 10 juli aan het begin van de raadsvergadering worden geïnstalleerd door burgemeester Tjapko Poppens. Tijdens een spannende selectiemiddag streden zes kandidaten om de functie van kinderburgmeester.

Toespraakje

Een jury, die bestond uit burgemeester Poppens, wethouder Frank Berkhout en de raadsleden Bas Zwart van de VVD en Ilika Polderman van Groen Links, beoordeelde de kandidaten op hun ‘burgemeester skills’. Zo moesten de kinderen op de foto, een lintje doorknippen, een interview geven voor de camera en een toespraakje houden van één minuut.

Na uitvoerig juryberaad maakte Poppens volgens een persbericht van de gemeente Amstelveen bekend dat Lieuwe de nieuwe kinderburgemeester wordt. Hij vertelde daarbij dat hij trots is op alle kandidaten en dat hij uitkijkt naar de samenwerking met de nieuwe ‘kinderbaas’ van Amstelveen. Ook vroeg de burgemeester, die zelf pas net is geïnstalleerd, of Lieuwe hem de stad kon laten zien.

Evenementen

Lieuwe is het hele schooljaar 2019-2020 kinderburgemeester. Hij gaat met de burgemeester mee naar evenementen en houdt daar soms een korte toespraak. Het gaat dan onder meer om de intocht van Sinterklaas, de avondvierdaagse en bijeenkomsten op 4 en 5 mei.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties