Jacqueline Höcker.

Lijst Höcker: Politiek voor beginners

Amstelveen – Jacqueline Höcker, sinds 7 jaar politiek actief in de Amstelveense gemeenteraad en sinds  januari dit jaar zelfstandig raadslid onder de naam Lijst Höcker, is bezig met het vormen van fractie. Ze nodigt inwoners die willen beginnen om bij te dragen aan de lokale politiek en bij wie de Amstelveense samenleving op de eerste plek staat, graag uit voor een gesprek.

Höcker stelt dat menigeen zich verbaasd over de politieke cultuur, politieke dynamieken en politieke boegbeelden tijdens de recente landelijke verkiezingen en de formatie die nu moet plaatsvinden.

Soap

Höcker kwam in contact met een buurtbewoonster die haar vertelde dat ze normaal nooit naar politieke debatten keek, maar het debat met Rutte over de 'functie elders' van Pieter Omtzigt zo spannend vond dat ze tot 03.00 was blijven kijken. Die buurtbewoonster vroeg zich echter af of dit nu de mensen waren die de burgers moesten vertegenwoordigen en noemde het een soap.

'Ofschoon een goed stel hersens en een empathische blik, was het kennelijk toch te gortig voor haar', stelt Höcker. 'Voor een politiek buitenstaander, immers de afstand tussen politiek en burger blijkt groot te zijn, kon het debat vermakelijk of irritant overgekomen zijn. Wantrouwen en ongeloof speelden troef in het debat waar duidelijk werd dat demissionair premier en fractievoorzitter Mark Rutte naar 'eer en geweten' antwoord gaf op het vraagstuk 'functie elders'van Pieter Omtzigt.'

Politici willen echt bijdragen aan goede samenleving

Höcker: 'Voor wie politieke interesse heeft en bereid is naar de successen te kijken van politieke boegbeelden, nodig ik uit zich in de geschiedenis te verdiepen. Dan wordt duidelijk dat vele politici écht wilden en willen bijdragen aan een goede rechtvaardige samenleving. Dat vraagt samenwerking en ervaring. Je moet van echt goede huize komen wil je als politicus verschoond blijven van verkeerd gebruik van macht en de schaduwkant van ego.'

Eerste stappen

'Bij het nemen van de eerste stappen (dat duurt een paar jaar) op het politiek toneel ligt de uitdaging er om alles te willen verbeteren en te willen besturen,'vertelt Höcker. 'Helaas, er zijn duidelijke kaders waar je wel of niet invloed op hebt. Je kan bijvoorbeeld als raadslid vinden dat de bestuurscultuur niet goed is vanwege je controlerende en kaderstellende taken, je bent dan nog steeds niet de bestuurder. En als je een visie hebt hoe dingen anders kunnen, heb je nog steeds de samenwerking van anderen partijen en fracties nodig om je doel te bereiken.' En laat dat nou net het moeilijkste te zijn, want ook binnen andere partijen spelen belangen een rol.

Sleutel

'Politieke successen en doorbraken moeten je ook gegund worden. Het onderhouden van relaties door mensen te waarderen en te erkennen is een belangrijke sleutel. Wat zeker een successleutel is, is je authenticiteit en de consequentie van waar je voor staat,' aldus Höcker. 'En daar begint het eigenlijk mee, authentiek persoonlijk leiderschap, staan voor de belangen van de Amstelveens samenleving, werk en wonen, zorg en welzijn, natuur en milieu, verkeer en veiligheid, noem maar op.'

Höcker: 'De beloning ligt bij de mensen voor wie je het doet, wanneer de komende gemeenteraadsverkiezingen er zijn. Ik ben nu actief in het vormen van een fijne, betrokken fractie. Voor wie wil beginnen om bij te dragen aan de lokale politiek en waar de Amstelveens samenleving op de 1ste plek staat,  nodig ik graag uit voor een gesprek. Gewoon doen!'

Meer weten? Lijst Höcker is bereikbaar per e-mail via J.hocker@amstelveen.nl 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.