Jacqueline Höcker.

Lijst Höcker: Politiek voor beginners

Amstelveen – Jacqueline Höcker, sinds 7 jaar politiek actief in de Amstelveense gemeenteraad en sinds  januari dit jaar zelfstandig raadslid onder de naam Lijst Höcker, is bezig met het vormen van fractie. Ze nodigt inwoners die willen beginnen om bij te dragen aan de lokale politiek en bij wie de Amstelveense samenleving op de eerste plek staat, graag uit voor een gesprek.

Höcker stelt dat menigeen zich verbaasd over de politieke cultuur, politieke dynamieken en politieke boegbeelden tijdens de recente landelijke verkiezingen en de formatie die nu moet plaatsvinden.

Soap

Höcker kwam in contact met een buurtbewoonster die haar vertelde dat ze normaal nooit naar politieke debatten keek, maar het debat met Rutte over de 'functie elders' van Pieter Omtzigt zo spannend vond dat ze tot 03.00 was blijven kijken. Die buurtbewoonster vroeg zich echter af of dit nu de mensen waren die de burgers moesten vertegenwoordigen en noemde het een soap.

'Ofschoon een goed stel hersens en een empathische blik, was het kennelijk toch te gortig voor haar', stelt Höcker. 'Voor een politiek buitenstaander, immers de afstand tussen politiek en burger blijkt groot te zijn, kon het debat vermakelijk of irritant overgekomen zijn. Wantrouwen en ongeloof speelden troef in het debat waar duidelijk werd dat demissionair premier en fractievoorzitter Mark Rutte naar 'eer en geweten' antwoord gaf op het vraagstuk 'functie elders'van Pieter Omtzigt.'

Politici willen echt bijdragen aan goede samenleving

Höcker: 'Voor wie politieke interesse heeft en bereid is naar de successen te kijken van politieke boegbeelden, nodig ik uit zich in de geschiedenis te verdiepen. Dan wordt duidelijk dat vele politici écht wilden en willen bijdragen aan een goede rechtvaardige samenleving. Dat vraagt samenwerking en ervaring. Je moet van echt goede huize komen wil je als politicus verschoond blijven van verkeerd gebruik van macht en de schaduwkant van ego.'

Eerste stappen

'Bij het nemen van de eerste stappen (dat duurt een paar jaar) op het politiek toneel ligt de uitdaging er om alles te willen verbeteren en te willen besturen,'vertelt Höcker. 'Helaas, er zijn duidelijke kaders waar je wel of niet invloed op hebt. Je kan bijvoorbeeld als raadslid vinden dat de bestuurscultuur niet goed is vanwege je controlerende en kaderstellende taken, je bent dan nog steeds niet de bestuurder. En als je een visie hebt hoe dingen anders kunnen, heb je nog steeds de samenwerking van anderen partijen en fracties nodig om je doel te bereiken.' En laat dat nou net het moeilijkste te zijn, want ook binnen andere partijen spelen belangen een rol.

Sleutel

'Politieke successen en doorbraken moeten je ook gegund worden. Het onderhouden van relaties door mensen te waarderen en te erkennen is een belangrijke sleutel. Wat zeker een successleutel is, is je authenticiteit en de consequentie van waar je voor staat,' aldus Höcker. 'En daar begint het eigenlijk mee, authentiek persoonlijk leiderschap, staan voor de belangen van de Amstelveens samenleving, werk en wonen, zorg en welzijn, natuur en milieu, verkeer en veiligheid, noem maar op.'

Höcker: 'De beloning ligt bij de mensen voor wie je het doet, wanneer de komende gemeenteraadsverkiezingen er zijn. Ik ben nu actief in het vormen van een fijne, betrokken fractie. Voor wie wil beginnen om bij te dragen aan de lokale politiek en waar de Amstelveens samenleving op de 1ste plek staat,  nodig ik graag uit voor een gesprek. Gewoon doen!'

Meer weten? Lijst Höcker is bereikbaar per e-mail via J.hocker@amstelveen.nl 


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 19:48

Amstelveen van voorheen (247)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 247 weer eens een foto van Plein 60: een prentbriefkaart uit 1974.

Sport vandaag 13:00

Schermtalent Thomas in Nederlands team

Amstelveen - Schermen doet bij velen van ons denken aan filmscènes zoals die van Pirates of the Caribbean, waar kapitein Jack Sparrow met zijn zwaard tal van avonturen beleeft. En dit is ook één van de redenen waarom kinderen getriggerd worden door de sport. Toch heeft schermen iets mystieks. Het pak, de regels en de subtiele bewegingen. Een interview met de Amstelveense Thomas Dijkstra die de sport al sinds zijn 6e beoefent en inmiddels tot het Nederlands Team behoort. 

Algemeen gisteren 11:38

Amstelveen schudt slaapstad-imago af: trendy & hip

Amstelveen - Amstelveen lijkt het imago van saaie slaapstad behoorlijk te hebben afgeschud. De Telegraaf meldt in een paginagroot lifestyleartikel in de zaterdagkrant dat Amstelveen tegenwoordig als trendy gekwalificeerd kan worden, mede door een eerdere notering in het trendy platform USE-IT EUROPE.

Algemeen gisteren 10:00

Ketting kledingruil nu ook in Amstelveen

Amstelveen - Gratis nieuwe outfits, mensen in de buurt leren kennen én kledingverspilling tegengaan. Dat zijn de ingrediënten van de ‘Ketting Kledingruil’. De 21-jarige Denise Abbel kwam dit initiatief tegen en werd direct enthousiast. ‘Het is echt een win-win-win situatie en tot mijn grote verbazing bestond dit nog niet in Amstelveen.’ Een interview met deze ondernemende jongedame die graag uitlegt hoe je mee kunt doen.