De VVD staat bovenaan na het tellen van de stemmen van 36 van de 42 stembureaus.
Advertorial Politiek

Live verkiezingen: VVD wint volgens voorlopige einduitslag

AMSTELVEEN - De gemeenteraadsverkiezingen zijn van start gegaan in Amstelveen. Wil jij niks missen van de laatste ontwikkelingen? Volg dan vooral dit liveblog.

23:19 Hiermee sluiten we het liveblog af. Tot een volgende keer.

23:18 De voorlopige einduitslag is als volgt: VVD 10, D66 7, GroenLinks 5, SP 2, bbA 4, PvdA 3, CDA 2, OCA 1, CU 1 en AvA 2. 

22:49 Ook in de derde tussenstand staat VVD nog bovenaan met 10 zetels. Vervolgens volgen D66 (7), GroenLinks (5), SP (3), bbA (4), PvdA (2), CDA (2), AvA (2), OCA (1) en ChristenUnie (1) zetel. 36 van de 42 stembureaus zijn inmiddels geteld.

22.35 Inmiddels zijn de stemmen van 26 van de 42 bureaus geteld en de VVD is nog steeds de grootste met 10 zetels. Ongeveer 46 procent van de stemmen zijn geteld.

22:26 In de voorlopige tussenstand staat de VVD op 10 zetels. D66 volg met 6 zetels. En bbA en GroenLinks staan tot nu toe ieder op 5 zetels. SP volgt op 3 en de overige zetels worden volgens de tussenstand verdeeld over AvA (2), PvdA (2), ChristenUnie (1) en Ouderen Combinatie (1)



22:13 De stemmen van de eerste 14 stembureaus zijn geteld en het ziet er naar uit dat de VVD de grootste partij blijft in Amstelveen. 

22:08 In het Raadhuis begint het druk te worden. De spanning loopt op.

22:05 In Amstelveen worden de stemmen geteld.

22:02 Volgens de exitpolls wordt GroenLinks in Utrecht en Amsterdam de grootste partij. Wie wordt de grootste in Amstelveen?

22:00 De uitslagenavond in het Raadhuis gaat van start.

21:00 De stembureaus zijn gesloten.

16.25 GroenLinks meldt op Twitter dat ook lijsttrekker Martin Kortekaas zijn stem heeft uitgebracht.

Foto: Twitter/GroenLinks

16:05 Het wordt volgens de gemeente Amstelveen steeds drukker bij de stembureaus.

15:12 Tijdens de verkiezingen in Amstelveen wordt er rekening gehouden met grote en kleine mensen. En ook mensen in een rolstoel moeten natuurlijk kunnen stemmen. De gemeente meldt op Twitter dat er 'hoge' en 'lage' hokjes in de verschillende stembureaus zijn te vinden. Overigens komen er elders in het land wel klachten binnen over stembureaus. Zo meldt NU.nl dat er geklaagd wordt door mensen in een rolstoel, die moeite hebben met stemmen. Ook mensen, die slecht kunnen zien, hebben laten weten dat er in de stembureaus te weinig rekening is gehouden met hun beperking waardoor ze de kleine lettertjes moeilijk kunnen lezen. Het is onbekend waar de klachten precies vandaan komen. 

Foto: Twitter/Gemeente Amstelveen

14:45 GroenLinks Amstelveen jaagt op de laatste zwevende kiezers. De partij meldt op Twitter dat er vanmorgen nog campagne werd gevoerd op Uilenstede. 

14:14 Stephanie Schilder, de nummer negen van de lijst van D66 en de winnares van het Uilenstededebat, meldt op Twitter dat ze inmiddels ook heeft gestemd.

Foto: Twitter/Stephanie Schilder

14:05 De gemeente Amstelveen meldt dat het tot nu toe nog wel meevalt met de opkomst tijdens de verkiezingen.

12:17 De uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen in Amstelveen wordt vanavond live uitgezonden door RTVA. De uitslagenavond begint om 22.00 uur en is ook live via de website van de gemeente Amstelveen te volgen.

12:13 Verschillende kandidaat-raadsleden van GroenLinks melden dat ze in Amstelveen hebben gestemd.

12:05 Burgemeester Bas Eenhoorn bezoekt vandaag meerdere stembureaus.

11.38 De VVD staat momenteel bovenaan in de verkiezingspoll van AmstelveenZ. De partij van lijsttrekker Herbert Raat kreeg tot nu toe 22,5 procent van de stemmen. GroenLinks volgt op de tweede plek met 11,94 procent en het CDA staat met 11,19 procent ook op het ‘podium’. Actief voor Amstelveen is de hoogst genoteerde lokale partij en verzamelde tot nu toe 11,15 procent van de stemmen van de lezers van AmstelveenZ.

11:15 Volgens de gemeente Amstelveen draaien de stembureaus op volle toeren.

11:00 Jeannette van Heijningen, Hoofd publiekszaken van de gemeente Amstelveen, meldt dat er vanochten 84 auto's zijn gebruikt om alle spullen naar de 42 stembureaus te brengen.

10:45 Bas Zwart, de nummer 9 van de VVD, heeft gestemd en kijkt nu al uit naar de exitpolls.

10:30 In de buurtgemeenschap van Amstelveen Nes aan de Amstel kan ook gestemd worden. Dat blijkt uit de fraaie foto van Mirelle Berkhout-Gelauf. Heb je ook een mooie verkiezingsfoto? Deel de plaat dan vooral met AmstelveenZ op Facebook.

09:30 De nummer vijf van het CDA probeert op de valreep nog stemmen te trekken bij Uilenstede.

09:00 Op de Roelof Venema School aan de Laan Rozenburg kan ook gestemd worden. Het liep even na het begin van de schooltijd nog geen storm. Maar dat kan in de loop van de dag natuurlijk veranderen.

08:45 De stembureaus zijn al meer dan een uur open. Er kan op 42 locaties gestemd worden in Amstelveen.

Geef uw mening

Verkiezingen Amstelveen: op welke partij stem jij?

Breng je stem uit!

Totaal 2811x gestemd

Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:08

Deze 15 Amstelveners kregen vandaag een lintje

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft vandaag, vrijdag 26 april, aan vijftien Amstelveners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt tijdens de traditionele lintjesregen in het raadhuis.

Wonen vandaag 10:48

Woningbouw Middenwaard geschrapt ten faveure van nieuwe basisschool met voorzieningen

Amstelveen - Hoewel het gebied een woonbestemming heeft en er aanvankelijk (grondgebonden) middeldure woningen waren voorzien, schrapt het College van B en W de realisatie van woningen in deelgebied 2 van de Middenwaard, een momenteel braakliggend terrein op de grens van de wijken Groenelaan en Waardhuizen. Daarvoor in de plaats: de nieuwbouw van basisschool Willem Alexander, een kinderopvanglocatie, een gymzaal, meer groen & recreatie en een opgewaardeerde fietsverbinding. 

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.