Sandra Melten van Manege Nieuw Amstelland
Advertorial Algemeen

Manege Nieuw Amstelland: meer dan een manege

Amstelveen - Manege Nieuw Amstelland, prachtig gelegen aan de rand van het Amsterdamse Bos, op de grens van Amstelveen en Amsterdam, is al decennia lang een geliefd en vertrouwd adres voor beginnende en ervaren ruiters. Niet alleen voor het volgen van privé- of groepslessen, clinics of andere activiteiten die met de paardensport te maken hebben, maar ook als pensionstalling voor een eigen paard.

Zeven dagen in de week heerst er dan ook een gezellige bedrijvigheid op en rond de stallen die het hart vormen van deze mooie manege. De ruime locatie, met een grote binnenbak, twee ruime buitenbakken, een overdekte longeercirkel, een stapmolen en een paddock, biedt ruimte aan vijftig lespaarden (en pony’s) en vijftig pensionpaarden.

Oase van rust

Met aan de ene kant sportvelden en speelweiden en aan de andere kant een drukke verkeersader ademt Nieuw Amstelland een oase van rust en sfeer uit. Mede dankzij het gezellige terras weten ook steeds meer niet-ruiters de weg naar de manege te vinden. Wandelaars en recreanten stoppen steeds vaker bij deze unieke plek in het bos om even uit te rusten van een mooie wandeling of andere sportieve activiteiten in het bos.

Vernieuwing

Kersverse eigenaresse Sandra Melten is erg blij met deze ontwikkeling en ziet graag dat Nieuw Amstelland voor nog veel meer mensen een plek wordt om onder het genot van een hapje en een drankje te genieten van de natuur, de rust en de levendigheid op de manege.

Daartoe is zij nu samen met het enthousiaste team vaste medewerkers van Nieuw Amstelland, onder leiding van bedrijfsleider Mady Robat, een mooie kwaliteitsslag aan het te maken op alle onderdelen van het bedrijf. ‘Niet alleen komen we binnenkort met een uitgebreidere menukaart en maken we de kantine en het terras voor een breder publiek toegankelijk’, vertelt het enthousiaste tweetal. ‘Ook op andere onderdelen van het bedrijf gaan we moderniseren.

Zo worden de faciliteiten voor de paarden uitgebreid, gaan we meer thema-activiteiten organiseren voor de ruiters en denken we aan het aantrekken van (wedstrijd)evenementen. Het is prachtig om te merken dat al het personeel enorm veel zin heeft om dit levendige bedrijf een kwaliteitsboost te geven en het diverse aanbod nog verder uit te breiden. Waarbij we wel duidelijk willen vermelden dat veiligheid bij ons áltijd voorop staat’, verklaren ze eensgezind.

Café Anno 1890

De manege is sinds oktober 2018 in handen van de 38-jarige, een geboren en getogen Amstelveense. Met de overname betreedt ze een geheel nieuwe bedrijfstak, want menigeen zal haar kennen als eigenaresse van café Anno 1890 dat ze sinds 2013 met succes bestiert.

Sandra Melten is een onderneemster in hart en nieren en weet kansen met beide handen aan te grijpen. Zo hoefde ze niet heel lang na te denken of ze manege Nieuw Amstelland wilde overnemen. ‘Mijn dochter rijdt hier al een aantal jaren paard. Zodoende was ik ook veel op de manege te vinden.

Op een gegeven moment vroeg de toenmalige eigenares, Heleen van Meekren, of ik zin had om het horecagedeelte over te nemen. Er volgden diverse gesprekken en dat resulteerde uiteindelijk in de overname van het gehele bedrijf’, lacht ze. Ze heeft geen seconde spijt gehad. ‘Het voelt als thuiskomen’, zegt ze volmondig.

‘Er is hier, net als bij 1890, een fantastisch team werkzaam. Het voelt als één grote familie. Ik vind de afwisseling ook ­fijn. Het is heerlijk om vanuit de hectiek van 1890 de brug over te wandelen en dan in deze rust terecht te komen. Ik voel me hier echt thuis en heb er samen met alle medewerkers ontzettend veel zin in om van Nieuw Amstelland een kwalitatief goed en levendig bedrijf te maken waar iedereen welkom is en gastvrijheid voorop staat. ‘

Informatie

Manege Nieuw Amstelland | Jan Tooropplantsoen 17 | Telefoon 020 643 24 68 | info@nieuwamstelland.nl | www.manegenieuwamstelland.nl


Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer vandaag 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis. 

Zakelijk vandaag 09:44

JobZ: Centralpoint zoekt accountmanager

Amstelveen - Centralpoint, de grootste IT-reseller van de Benelux en gevestigd in Amstelveen, groeit nog steeds en zoekt een nieuwe accountmanager. 

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.