MBCA

MBCA met drie teams kampioen van Nederland

Amstelveen - Dat de Amstelveense basketbalvereniging MBCA  een sterke jeugdafdeling heeft, werd dit seizoen opnieuw bewezen. Liefst drie teams werden afgelopen weekeinde Kampioen van Nederland in een zinderend finalespektakel.

In het weekend van 13 en 14 mei werden in het Landstede Sportcentrum te Zwolle de landelijke basketballfinales gespeeld van alle jeugd-eredivisiecompetities. Twee weken eerder hadden drie van de vier MBCA teams hun halve finales winnend afgesloten, waardoor jongensteams  M14 en M16 en meisjesteam V14 zich plaatsten voor de finale. Drie finales op een dag, waarbij ieder team het moest opnemen tegen BS Leiden, die met maar liefst zes teams vertegenwoordigd waren in diverse finales.  

Thriller voor V14

Als eerste waren de meiden van MBCA aan de beurt. Een ongemeen spannende wedstrijd volgde waarbij MBCA, onder leiding van coach Klaas Steegstra, veel last had van zenuwen. Lang leek het dat BS Leiden met de beker er vandoor ging, maar door een eindspurt in de laatste minuten maakte MBCA tien punten achterstand goed en werd in de laatste seconden het winnende punt gemaakt: 47 - 46. De MBCA tribune ontplofte.

Geen maat op M14

Vervolgens mochten de jongens M14 het opnemen tegen BS Leiden. Een sterk eerste kwart zorgde voor een voorsprong, die in het tweede kwart door Leiden werd goedgemaakt. Na de rust stond er echter geen maat op het team van coach Brian Benjamin; een ontketenend MBCA liep ver weg van BS Leiden en won afgetekend de titel: 80 - 45.  

M16 toont klasse 

Als laatste was het de beurt aan de jongens M16 tegen ZZ Leiden. Hetzelfde beeld, een spannende wedstrijd tot de rust, waar MBCA het lastig had tegen de Leidse zone. Na de thee werd snel duidelijk wie Nederlands kampioen zou worden: MBCA, gecoached door Serge Boyd, was een klasse beter dan de tegenstander en zorgde voor de derde landstitel: 85 – 55.

Voor MBCA een fantastische afsluiting van een prachtig basketbalseizoen, waarin uiteindelijk maar liefst negen van de dertig mbca teams kampioen zijn geworden.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 21:18

Ludiek wereldrecord: levensgroot melkpak op 27 meter hoogte langs A9

Amstelveen/Ouderkerk - De Boeren van Amstel hebben vandaag in samenwerking met Vogelbescherming Nederland succesvol het grootste melkpak ter wereld  tot een hoogte van 27 meter de lucht in gehesen langs Rijksweg A9 ter hoogte van Ouderkerk/Amstelveen.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:07

Amstelveen van voorheen (353)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 353 een oude prentbriefkaart van de Da Costalaan.

Algemeen gisteren 08:48

Ontdek Amstelland op Amstellanddag: vandaag meer dan 50 locaties open

Amstelveen - In natuurgebied Amstelland is vandaag (zondag 4 juni) op meer dan vijftig locaties van alles te beleven en te ontdekken in het kader van Amstellanddag. Een breed scala bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud laat de diversiteit en bijzonderheid van Amstelland zien.

112 3 jun. 2023 09:38

Ravage na nachtelijke klapper Buitenveldert

Buitenveldert - Op de Van Neijenrodeweg bij de Van Leijenberglaan in Buitenveldert heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwaar ongeval plaatsgevonden.

Sport 2 jun. 2023 21:09

Amstelveen huldigt hockeykampioenen Pinoké en Amsterdam

Amstelveen - De hockeyers Heren 1 van Pinoké en Dames 1 van Amsterdam zijn vrijdagmiddag gehuldigd in Amstelveen voor het behalen van de landstitel. 'Wij zijn supertrots op de prestaties van beide clubs', zei burgemeester Tjapko Poppens. 'De Amstelveense jeugd heeft er met jullie nieuwe helden bij.'