MBCA

MBCA met drie teams kampioen van Nederland

Amstelveen - Dat de Amstelveense basketbalvereniging MBCA  een sterke jeugdafdeling heeft, werd dit seizoen opnieuw bewezen. Liefst drie teams werden afgelopen weekeinde Kampioen van Nederland in een zinderend finalespektakel.

In het weekend van 13 en 14 mei werden in het Landstede Sportcentrum te Zwolle de landelijke basketballfinales gespeeld van alle jeugd-eredivisiecompetities. Twee weken eerder hadden drie van de vier MBCA teams hun halve finales winnend afgesloten, waardoor jongensteams  M14 en M16 en meisjesteam V14 zich plaatsten voor de finale. Drie finales op een dag, waarbij ieder team het moest opnemen tegen BS Leiden, die met maar liefst zes teams vertegenwoordigd waren in diverse finales.  

Thriller voor V14

Als eerste waren de meiden van MBCA aan de beurt. Een ongemeen spannende wedstrijd volgde waarbij MBCA, onder leiding van coach Klaas Steegstra, veel last had van zenuwen. Lang leek het dat BS Leiden met de beker er vandoor ging, maar door een eindspurt in de laatste minuten maakte MBCA tien punten achterstand goed en werd in de laatste seconden het winnende punt gemaakt: 47 - 46. De MBCA tribune ontplofte.

Geen maat op M14

Vervolgens mochten de jongens M14 het opnemen tegen BS Leiden. Een sterk eerste kwart zorgde voor een voorsprong, die in het tweede kwart door Leiden werd goedgemaakt. Na de rust stond er echter geen maat op het team van coach Brian Benjamin; een ontketenend MBCA liep ver weg van BS Leiden en won afgetekend de titel: 80 - 45.  

M16 toont klasse 

Als laatste was het de beurt aan de jongens M16 tegen ZZ Leiden. Hetzelfde beeld, een spannende wedstrijd tot de rust, waar MBCA het lastig had tegen de Leidse zone. Na de thee werd snel duidelijk wie Nederlands kampioen zou worden: MBCA, gecoached door Serge Boyd, was een klasse beter dan de tegenstander en zorgde voor de derde landstitel: 85 – 55.

Voor MBCA een fantastische afsluiting van een prachtig basketbalseizoen, waarin uiteindelijk maar liefst negen van de dertig mbca teams kampioen zijn geworden.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet. 

Algemeen 17 apr. 2024 15:34

Meer dan helft dodelijke verkeersslachtoffers in Noord-Holland (87) reed op de fiets

Amstelveen - In de provincie Noord-Holland waren in 2023 87 dodelijke verkeersslachtoffers te betreuren. Meer dan de helft van de verkeersslachtoffers in de provincie reed op de fiets. De provincie wil het aantal slachtoffers terugdringen door zich op basis van data te richten op locaties en doelgroepen waar het risico op een ongeval met letsel het grootst is.

Algemeen 17 apr. 2024 11:28

Koningsnacht en Koningsdag 2024 Amstelveen: alles wat je moet weten

Amstelveen - Op 26 april Koningsnacht en 27 april Koningsdag bruist het weer als vanouds in Amstelveen, met een gezellige mix van vrijmarkten en festiviteiten. In veel wijken in de stad worden activiteiten en vrijmarkten georganiseerd. 

Algemeen 17 apr. 2024 10:39

Politie met Mobiel Media Lab & Veiligheidskraam naar Stadsplein Amstelveen

Amstelveen – Politie en gemeente geven op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april 2024 op het Stadsplein voorlichting over veiligheid. Vrijdag kunnen inwoners terecht bij een informatiekraam op de weekmarkt en zaterdag komt het Mobiel Media Lab van de politie naar het Stadsplein.